Profesorul orădean Ionel Cordovan - Mentor în educație - 2021
Inspectorul școlar Ionel Cordovan, profesor de limbă rromani din Oradea, se numără printre cei zece câștigători ai celei de-a 12-a ediții a Premiilor Mentor.
Zece profesori au fost premiați de către Mol România și Fundația pentru Comunitate în cadrul Galei Premiilor Mentor. Evenimentul a avut loc joia trecută, la Teatrul Național București, invitatul de onoare fiind Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, campion olimpic la sabie.
Rezultatele deosebite obținute de profesorii și antrenorii nominalizați de propriii elevi au fost recunoscute public și recompensate cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei și câte un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi.
Dintre cele 135 de nominalizări depuse de elevi, părinți sau profesori în perioada iunie-decembrie 2021, Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate a selectat cei zece profesori și antrenori care au fost premiați. Printre laureați se numără Ionel Cordovan, profesor de limbă rromani și inspector școlar pentru rromi în cadrul IȘJ Bihor.
Autor al mai multor manuale școlare de limba romani, secretar științific al Comisiei Centrale de Organizare și Evaluare la Olimpiada Națională de Limba Rromani, Ionel Cordovan a avut elevi pe care i-a pregătit și care au participat la această competiție școlară.
Câteva mărturii despre profesorul Cordovan din partea elevilor săi se găsesc în filmulețul pus la dispoziție de inițiatorii Premiilor Mentor: „Ionel Cordovan este un prieten al comunității rrome”, este „un om care, prin munca pe care a prestat-o în ultimii ani, a contribuit la desăvârșirea limbii rromani”, este „un profesor foarte bun pe specialitatea rromani, pentru că este autorul mai multor manuale școlare”, este „cel mai bun profesor din țară”, „omul care promovează toate elementele limbii rromani”.
În cadrul Galei Premiilor Mentor a fost anunțat oficial și startul perioadei de depunere a nominalizărilor pentru următoarea ediție a Premiilor Mentor, ediția a 13-a. Astfel, până pe data de 31 decembrie 2022, orice persoană poate nominaliza un profesor sau un antrenor care a avut un rol important în susținerea și modelarea parcursului educațional.
„Orice persoană poate nominaliza pe site-ul Fundației pentru Comunitate, atât în nume propriu, cât și în numele unui grup. Nominalizările trebuie să contureze calitățile profesionale și umane ale persoanei propuse și să evidențieze rolul mentorului în viața și cariera discipolilor. Evaluarea nominalizărilor depuse se bazează în primul rând pe informațiile, relatările și detaliile transmise prin aceste nominalizări” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.