În cadrul etapei județene a „Maratonului pentru Educație Antreprenorială” au fost premiate cele mai bune planuri de afaceri prezentate de cele 6 echipe formate din 26 de elevi din licee bihorene. Anul acesta, programul s-a desfășurat în 20 de județe, urmând ca marea finală să fie organizată pe 23 mai, la București.

 

De la începutul anului, 500 de liceeni de la 6 licee din județul Bihor au participat la orele de educație antreprenorială, susținute de  antreprenori voluntari, în cadrul „Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, un parcurs educațional meticulos conceput pentru a-i susține în explorarea vocației și în dezvoltarea competențelor antreprenoriale aplicabile în mediul de afaceri real, și care culminează cu competiția de planuri de afaceri. Etapa județeană a fost organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Inspectoratul Județean Bihor.

Marele premiu al semifinalei a fost adjudecat de elevii cu proiectul „Stay Fresh”. Proiectul lor presupune producția și vânzarea de sucuri naturale de fructe și fresh-uri.

Pe locul al doilea s-au clasat elevii cu proiectul numit „Techtitans”. Ideea lor de afacere constă în organizarea și desfășurarea competițiilor de robotică pentru a promova educația STIM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) în rândul tinerilor.

Locul al treilea a revenit proiectului „Nutryfit”, constând într-o aplicație de nutriție și fitness pentru atingerea scopului țintit de către abonat.

Cele trei echipe finaliste au fost răsplătite cu premii în bani. Echipa clasată pe locul I a primit un premiu în valoare de 3.000 de lei, cea de pe locul II a fost premiată cu 2.000 de lei, în timp ce echipa de pe locul III a fost recompensată cu 1.000 de lei, premii oferite de sponsorul Flipsnack, precum şi trei menţiuni. Echipele finaliste vor participa la marea finală din București, unde își vor măsura forțele cu cei mai buni dintre cei buni.

Semifinala județeană „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” – ediția a II-a a fost organizată de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin, în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor.