Inspectoratul Școlar Județean Bihor a actualizat, în urma centralizării raportărilor din școli, baza de date cu rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul județului. Coroborată cu noul ordin al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii aproximativ trei sfert din școlile din Bihor vor face ore cu prezența fizică a elevilor și profesorilor. În Oradea, singurul colegiu care mai face ore online este CE "Partenie Cosma". 

 

Rata de vaccinare în școlile din Bihor o puteți vedea aici.

În conformitate cu noul ordin al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, începând din 22 noiembrie, în localitățile în care rata de incidență este sub 3 la 1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ.

În situația prevăzută mai sus, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezență fizică prin raportare la rata de incidență, publicată pe site-ul Ministerului Educației, cu informarea inspectoratelor şcolare judeţene.

Preșcolarul sau elevul cu rezultat pozitiv la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă, continuă activitatea didactică în regim online și poate relua cursurile cu prezență fizică după prezentarea rezultatului certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore.

Preșcolarul sau elevul care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, reia cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la data rezultatului pozitiv obținut la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă.

Consiliul de administrație al unității de învățământ decide dacă testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă se efectuează în unitatea de învățământ sau la domiciliu, sub supravegherea părintelui sau a reprezentantului legal.

În situația în care consiliul de administrație al unității de învățământ stabilește că procedura de testare cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă este efectuată în unitatea de învățământ, este necesar acordul părintelui sau reprezentantului legal al preșcolarului sau elevului minor, acord exprimat conform formularului elaborat de Ministerul Sănătății.

În situația efectuării testării cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă la domiciliu, sub supravegherea părintelui sau reprezentantului legal, rezultatul testării se comunică de îndată, în scris sau electronic, unității de învățământ, respectiv persoanei responsabile desemnate.