26 de ani de la înfiinţarea liceului - La mulți ani, lăzăriștilor!
Manifestările au debutat miercuri, 17 februarie 2016, cu dezbaterea moțiunii „România ar trebui să fie ospitalieră cu refugiații". Dezbaterea a fost organizată de către Clubul de Dezbateri al școlii, club înființat în anul școlar 2014-2015 de profesoara Elvira Groza, pentru promovarea spiritului critic și combativ. Meciul desfășurat între echipa „Guvernului", formată din elevii Speranța Hodișan, Nagy Mercedesz și Guti Attila, și echipa „Opoziției", formată din elevii Natalia Bot, Annabell Ghiula și Bogdan Kovacs, a fost spectaculos și susținut. Deși ambele echipe au avut discursuri concise, argumentate și bogat exemplificate, echipa câștigătoare a fost „Opoziția". Sala de festivități a liceului a devenit neîncăpătoare, la eveniment au participat conducerea școlii, profesori și, desigur, elevii doritori să-și susțină colegii din componența celor două echipaje. Meciul a fost arbitrat de Emanuel Bodea, debater senior, elev în clasa a XII-a şi profesoarele Elena Dumitraș și Elvira Groza. Rolul de moderator al dezbaterii l-a jucat cu succes elevul, și el debater senior, Natanael Tontea din clasa a XII-a.
Vineri au avut loc cele două concursuri, cu tradiție de peste 20 de ani: „Carnavalul prăjiturilor" și „Colecții și colecționari". Elevii, împreună cu părinții, și-au arătat măiestria în realizarea celor mai delicioase prăjituri. Juriul format din prof. Olga Drăgan și elevii Mercedesz Nagy, David Sidea, Gabriela Bronț și Bianca Ciuclea, membri ai Consiliului Școlar al Elevilor, a avut o misiune grea, aceea de a decide câștigătorii. „Cel mai delicios tort" a fost realizat de clasa a IX-a D, „Cea mai gustoasă prăjitură cu ciocolată" clasa a XI-a A, „Cel mai bogat sortiment de prăjituri" a avut clasa a V-a, diploma pentru „Cea mai aspectuoasă prăjitură" a fost acordată clasei a X-a C, iar „Cea mai originală prăjitură" a fost realizată de clasa a IX-a B. Dulciurile pregătite de elevi au fost apoi vândute, moment mult așteptat de elevi, urmând ca o parte din bani să fie donați unei colege care are o problemă de sănătate.
Tot vineri, 11 elevi şi-au expus colecțiile pe coridor. Cele mai apreciate au fost a elevilor: Ștefan Bocor (medalii - clasa a V-a), Diana Sabău (trifoi cu patru foi - clasa a V-a), Iarina Cuc (jucării din ouă Kinder - clasa a V-a), Răzvan Olariu (dinozauri - clasa a V-a) și Alexandru Cheregi (medalii și numismatică - clasa a IX-a A).
A urmat un momentul festiv deschis de directorul Gheorghe Tirla care a făcut o scurtă incursiune în istoria Liceului Teoretic „Aurel Lazăr" și a vieții patronului spiritual al şcolii. Directoarea adjunctă Rodica Juncu a anuntaț apariția noului număr al revistei „Lăzăriștii", primul din acest an școlar, aflat în cel de-al optulea an de apariție și l-a oferit elevilor și dascălilor prezenți.
Sala de festivități a fost şi ea neîncăpătoare la ceas de sărbătoare. Participanţii au urmărit, în distribuția elevilor liceului, coordonați de profesoarele Elena Dumitraș și Laura Lup, piesa de teatru „Lecția deschisă", pe un scenariu scris de profesoara Laura Lup. Elevele clasei a V-a au încântat publicul cu un dans modern, ca apoi elevii Matei Răzvan și Diana Tiube din clasa a XII-a să prezente un dans hip-hop. Din program nu a putut lipsi momentul folcloric oferit de Cătălin Bulgaru din clasa a V-a, Georgiana Golpoian clasa a X-a și grupul „Florile primăverii" pregătit de profesoarele Livia Ghiurcuța și Olga Drăgan.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.