Peșterile reprezintă spații fascinante, cu peisaje deosebite, care încântă privitorul. Parcurgerea peșterilor neamenajate, pentru explorarea și cercetarea lor sau în cadrul speoturismului, poate duce însă la apariția unor accidente.
![Membrii Salvamont și Salvaspeo din 11 județe, într-un stagiu de pregătire în Apuseni - Exerciţiu de salvare din peşteră](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/salvaspeo1.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Peșterile reprezintă spații fascinante, cu peisaje deosebite, care încântă privitorul. Parcurgerea peșterilor neamenajate, pentru explorarea și cercetarea lor sau în cadrul speoturismului, poate duce însă la apariția unor accidente.
Sindicaliştii din administraţia publică locală au intrat ieri în grevă după ce negocierile cu Ministerul Muncii privind creşterea salariilor au eşuat. În Bihor, aproximativ 900 de funcţionari publici au fost în grevă, cei din Primăria Oradea şi din Consiliul Judeţean Bihor neregăsindu-se printre ei.
Rezultatele elevilor la bacalaureat, în judeţul Bihor, arată ca o electrocardiogramă în ultimii trei ani. În 2015, rata de promovabilitate a fost de 64,75%, cu o creştere de 5,39% faţă de anul 2014, în timp ce, în 2016, rata de promovabilitate este de 58,07%, cu 6,68 mai mică decât anul trecut. Variaţiile nu sunt cauzate doar de nivelul de pregătire a tinerilor, ci şi de dificultatea subiectelor.
Așteptată, în fiecare an, cu mult entuziasm, „Întrecerea bărcuțelor” a fost, și anul acesta, un eveniment pe gustul celor mici. Sub sloganul „Fii activ pentru Dunăre!”, timp de o oră, 60 de persoane au beneficiat, ieri, de o plimbare gratuită cu hidrobicicletele.
Luni, 11 iulie, în Sala de Ceremonii a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor a avut loc festivitatea de depunere a jurământului de credință de către agenții de poliție bihoreni încadrați din sursă externă.
Astăzi, până la ora 16.00, absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de Bacalaurat vor afla decizia finală: dau în toamnă, din nou, Bacalaureatul sau îşi depun dosarele la facultate? Dacă nu le vor conveni notele vor avea la dispoziţie doar patru ore să le conteste, rezultatele finale urmând a fi afişate sâmbătă, 16 iulie.
Duminică, 10 iulie, în Cetatea Oradea a avut loc Gala Diplomelor absolvenţilor secţiei Design Vestimentar-Modă, din cadrul Facultăţii de Arte Oradea. Zece absolvenţi ai promoţiei 2016 şi trei absolvenţi ai promoţiei 2015 au încântat spectatorii cu un spectacol inedit de forme şi culori.
Universitatea din Oradea, Prefectura Judeţului Bihor, Asociaţia Culturală „Cetate Durgheu”, Asociaţia Culturală Crişana, Asociaţia Pro România Europeană, organizează marţi 12 iulie, o manifestare cultural-stiinţifică dedicată Zilei Naţionale a Franţei.
În perioada 15 iulie-17 iulie 2016, în Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, va avea avea loc Târgul Meşterilor Populari, eveniment care include, pe lângă expoziţia de obiecte tradiţionale şi concerte de muzică populară.
În perioada 4-8 iulie, la Bratca, s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Taberei de olărit „Olarii de mâine”, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Bihor. Instructor de tabără a fost prof. Maria Poli Hașaș, moștenitoarea tradiției în olărit a familiei Hașaș din Vadu Crișului.