Complexul termal Nymphaea: până în decembrie lucrările trebuie finalizate - Şantier în turaţie maximă
În cele trei luni rămase până la finele anului, constructorul de la Complexul Wellness Termal Nymphaea Oradea mai are de finalizat 50% din lucrări. În condiţiile în care i-au trebuit şapte luni să execute jumătate din construcţii, acum în trei luni trebuie să finalizeze restul.
Lucrările la Complexul Wellness Termal Nymphaea au început în luna februarie, termenul de execuție fiind până la sfârşitul lui acestui an. Valoarea totală a proiectului este de 88.342.934 lei, din care valoarea eligibilă este de 64.687776 lei, iar asistența financiară nerambursabilă este de 32.343.888 lei. Lucrările sunt finalizate în proporție de 50%.
"Acum putem spune că lucrările sunt finalizate în proporție de 50%. În acest moment, s-au deschis noi fronturi de lucru pentru finisări, astfel că, în zilele următoare, vor începe lucrările de placare cu gresie, faianță, rigips. În acest moment, trebuie să accelerăm lucrările, și asta vom face, pentru că e important ca muncitorii să acopere toate șantierele începute. În prezent, aici lucrează 260 de muncitori. Însă, în două-trei săptămâni, vor fi aduși cca 400 de muncitori pentru a realiza toate finisările necesare", a precizat viceprimarul Mircea Mălan.
Lucrările la Complexul Wellness Termal Nymphaea sunt realizate în proporție de cca 50%, astfel: dezafectări - 100%, amenajări peisagistice - 20%, amenajări exterioare - 10%, parcare - 30%, clădirea bazinelor acoperite - 35%, clădiri pentru alimentație publică - 30% și bazine exterioare - 50%. Dacă Ștrandul Municipal avea o capacitate de 500 de locuri, Complexul Wellness Termal Nymphaea va dispune de 1.000 de locuri. Creşterea calităţii şi diversificarea serviciilor turistice de agrement şi wellness se va realiza prin introducerea unor noi funcţiuni specifice turismului termoludic: saună, masaj, hidroterapie, aromoterapie, înfrumuseţare. Proiectul prevede în total 12 bazine interioare, 6 bazine exterioare şi 10 aquatobogane. Totodată, complexul va fi dotat cu o parcare cu 311 locuri pentru autoturisme și autocare.
Punctul central al complexului va fi cupola clădirii bazinelor acoperite. Una dintre cele mai inovatoare lucrări urmează să fie executată în perioada imediat următoare - e vorba de cupola clădirii bazinelor acoperite, care va avea un diametru de 50 de metri. Aceasta va fi amplasată deasupra zonei centrale, unde sunt amplasate toboganele interioare și se va executa sub formă de grinzi arcuite realizate din lemn lamelat încleiat, care se vor ancora de structura de beton articulat. Pentru această structură s-a utilizat lemn de molid (Picea abies), acesta având structura celulară închisă, iar prin uscare porozitatea este redusă la minimum. Cupola va fi acoperită cu o folie transparentă de fluoropolimer triplustrat cu straturi de aer comprimat, plasă de protecţie păsări și paratrăznet, respectiv trape de evacuare a fumului.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.