Peste 160 de absolvenți ai Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, la festivitatea de absolvire a studiilor de licență.

 

Sală plină și atmosferă frumoasă vineri, 7 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Alături de părinți, bunici și prieteni, peste 160 de absolvenți s-au bucurat de finalizarea studiilor de licență, mulți dintre ei urmând a continua la masterat și doctorat.

Având 10 programe de studii de licență, a fost evidențiat șeful de promoție al fiecărui program de studiu în parte. Aceștia au fost invitați pe rând pe scenă, în ordinea alfabetică a programelor de studiu, și le-a fost înmânată, de către decan, câte o distincție.

La programul de studiu Automatică și informatică aplicată, șef de promoție a fost Darius Bâte, la Calculatoare - Sabina Sabău, la Electromecanică - Alexandru Micle, la Electromecanică (la Beiuș) - Răzvan Moraru, la Electronică aplicată - Andreea Sturz, la Inginerie electrică și calculatoare - Larisa Raț, la Inginerie economică în domeniul electric, electronic și energetic - Iulia Voicu, la Rețele și software de telecomunicații - Liviu Langa, la Sisteme electrice – George Moale, iar la Tehnologia informației - Andreea Sidea.

Decanul Eugen Gergely a vorbit despre poziția privilegiată a absolvenților astăzi, societății fiindu-i imposibil să evolueze fără tehnologie, iar progresul acesteia fiind imposibil fără inovare constantă.

Le-a mulțumit apoi colegilor pentru implicare și devotament, părinților că le-au încredințat spre instruire și educare copiii și companiilor de profil din regiune care au sprijinit consistent facultatea cu diverse inițiative (acțiuni de tip open-days pentru a le prezenta studenților, stagii de practică pentru studenți pe baza unor convenții inter-instituționale, stagii de internship pentru studenți, renovări, amenajări, dotări de laboratoare prin sponsorizare etc.).

La final, decanul le-a mulțumit absolvenților, cărora, printre altele, le-a urat să încerce să găsească un echilibru între lupta pentru atingerea rapidă a unui confort material și grija pentru relația cu familia și prietenii.

„Având în vedere că au dat admitere în pandemie, au ținut cursuri online aproape 2 ani, s-au cunoscut și ne-am cunoscut față în față târziu și au recuperat foarte rapid, au devenit la fel de buni ca și promoțiile noastre anterioare, care nu au fost nevoite să treacă prin toate aceste evenimente”, a spus, pentru Crișana, Eugen Gergely.