La Școala de Arte ,,Francisc Hubic” - Concert inedit de vioară
Zi frumoasă pentru elevii clasei de vioară a profesorului Liviu Buțiu, de la Școala de Arte ,,Francisc Hubic” din Oradea. Vineri, 11 februarie, aceștia au cântat în cadrul Concertului de catedră al clasei de vioară, fiind aplaudați de părinți și bunici.
Evenimentul s-a desfășurat la sediul Centrului de Cultură al Județului Bihor, de la ora 17.00. Recitalul, care a durat aproximativ două ore, a fost variat, cuprinzând piese din repertoriul muzicii clasice și muzicii populare. Corepetitor a fost profesorul Adam Bodiș Bogdan. Au cântat 13 violoniști de diferite vârste, care au impresionat publicul prezent prin modul de interpretare și prezența scenică. Printre ei, Rareș Ienciu a interpretat piesa „Vivace” a lui J. Haydn, Patrik Silaghi a interpretat un „Studiu melodic și o Horă concertantă”, Eduard Șipoș a interpretat „Boure” de J.S. Bach, Lilia Amigaesi a interpretat „Balada” compozitorului Ciprian Porumbescu, Rareș Sabau a interpretat „Concertul nr.3 în Sol Maj”, partea întâi, de W.A. Mozart, iar Denis Gal a interpretat „Hora de Concert” aparținând compozitorului și violonistului român Grigoraș Dinicu.
„Ca profesor al instituției sunt angajat din 2003, perioadă în care mi-au trecut pragul clasei de vioară zeci de elevi, care în timp au devenit absolvenți ai unor facultăți importante de muzică sau ai Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj. Unii dintre ei au devenit instrumentiști valoroși ai prestigioasei orchestre Rapsodia Bihoreana, care a luat ființa în 2007 în cadrul Școlii de Arte „Francisc Hubic”. A fost un concert foarte frumos prin diversitatea repertoriului interpretat de cursanți. Asta a fost o remarcă a multor oameni care au fost în public și mi-au transmis la final... Mă bucur că am reușit, în aceste vremuri, să organizăm acest gen de concert, chiar dacă sala a fost neîncăpătoare”, a spus, pentru Crișana, prof. Liviu Buțiu, care a subliniat că este și șeful secției Școlii de Arte care, peste câțiva ani, va împlini 100 de ani, fiind una din cele mai prestigioase și longevive instituții de educație culturală, deși din anul 2021 a fost transformata în secție a Centrului de Cultură Bihor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.