Uniunea Europeană a marcat ieri 25 de ani de la crearea Spaţiului Schengen de liberă circulaţie pe continent cu toate graniţele terestre închise sau supuse unor regimuri drastice de control, în efortul de a limita răspândirea noului coronavirus.

Uniunea Europeană a marcat ieri 25 de ani de la crearea Spaţiului Schengen de liberă circulaţie pe continent cu toate graniţele terestre închise sau supuse unor regimuri drastice de control, în efortul de a limita răspândirea noului coronavirus.
Statele Uniunii Europene au nevoie de 10 ori mai multe echipamente de protecție personală și de alte dispozitive medicale, cum ar fi ventilatoarele, pentru a face față coronavirusului, decât le pot oferi lanțurile de aprovizionare tradiționale, arătat un document intern al UE.
Parlamentul European va adopta joi, în sesiune plenară extraordinară, o propunere a Comisiei Europene de a se permite statelor membre să solicite asistenţă financiară de la Fondul de solidaritate al UE în lupta împotriva Covid-19, informează un comunicat al PE dat marţi publicităţii.
Virusul poate fi stopat, dar doar prin aplicarea unor măsuri dure, avertizează experţi citaţi de cotidianul The New York Times, îndemnând autorităţile din SUA să lase experţii să coordoneze acţiunile restrictive şi să evite plasarea în carantină la domiciliu a persoanelor infectate.
BBC a publicat o analiză în care sunt prezentate trei scenarii care ar putea duce la încheierea crizei coronavirusului. Pe de altă parte virusul ar putea fi activ în Europa în următorii doi ani, avertizează un expert chinez.
În România, credincioşii ortodocşi sunt rugaţi să nu mai pupe icoanele şi să nu se apropie unii de ceilalţi, iar slujba oficiată zilnic de Papă, de la ora 7.00 dimineaţa, este difuzată online, la fel şi cea de duminică.
Octavian, un ambulanţier român care lucrează în zona Lombardia, spune că transportă zilnic zeci de persoane infectate cu COVID-19. Bărbatul se teme pentru viaţa lui şi spune că ritmul de lucru este infernal, iar spitalul unde lucrează abia mai face faţă cazurilor noi.
Mai degrabă respectuoşi faţă de cuvântul de ordine al guvernului #iostoacasa (eu rămân în casă), italienii, izolaţi în locuinţele lor pentru a se pune la adăpost de un inamic invizibil, fac haz de necaz pentru a-şi învinge teama.
Americanii nu se mai înghesuie doar să cumpere mâncare, apă şi hârtie igienică, cum se întâmplă la noi. Stau la coadă şi pentru arme. Clienţii care frecventează bordelurile au parte de restricţii.
Mai multe state din lume au declarat stare de urgenţă din cauza noului coronavirus şi îşi închid temporar frontierele începând de azi. Germania a decis să închidă de azi graniţele cu Franţa, Austria şi Elveţia pentru a încetini răspândirea noului coronavirus. Navetiștilor li se va permite să călătorească, iar importurile de bunuri sunt, de asemenea, exceptate.