În cazul Ucraina - Trump vrea să-şi „întâlnească” denunţătorul
Donald Trump a declarat duminică că merită să se întâlnească cu denunțătorul anonim care a depus o plângere cu privire la comportamentul său în timpul unei conversaţii cu omologul său din Ucraina, în urma căreia a fost demarată o anchetă parlamentară pe numele său.
„Ca orice american, merit să-l cunosc pe acuzatorul meu, mai ales când acest acuzator, așa-numitul „informator”, a prezentat o conversație perfectă cu un lider străin într-un mod total inexact și fraudulos”, a declarat Trump pe Twitter.
Într-o serie de mesaje, președintele a cerut să întâlnească toate sursele din plângerea reclamantului și ca Adam Schiff, conducătorul anchetei în cazul său, să fie interogat pentru fraudă și trădare.
„Această persoană spiona președintele SUA?”, a adăugat Trump. „Consecințe majore!”, a cerut Trump.
Declarațiile vin la câteva zile după ce democrații au deschis pe numele său o anchetă și duminică, un sondaj CBS a arătat că 55% dintre americani- susțin efortul.
În centrul anchetei privind procesul care ar putea duce la demiterea preşedintelui se află o plângere depusă de un denunţător, care acuză faptul că Trump a încercat să facă presiuni asupra autorităţilor din Ucraina pentru investigarea rivalului său politic și candidatului democrat la alegerile prezidenţiale din 2020, Joe Biden.
Printre îngrijorări se numără faptul că Trump a întrerupt ajutorul militar acordat Ucrainei pentru a presiona țara pentru investigarea lui Biden.
Denunțătorul este membru al comunității de informații din SUA, dar identitatea sa rămâne necunoscută.
Susținătorii președintelui Donald Trump au apărut duminică la mai multe programe de știri din SUA pentru a-l apăra pe Trump în timp ce se confruntă cu o anchetă a parlamentarilor democrați. Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump și un personaj central în controversa care se desfășoară în Ucraina, a continuat să afirme că fostul vicepreședinte Biden a făcut presiuni pentru concedierea unui procuror ucrainean pentru a-și proteja fiul.
Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.