Într-un interviu acordat cotidianului Crişana şi postului local de televiziune NAŢIONAL TV Beiuş, primarul Adrian Domocos, învinuit de DNA pentru luare de mită în formă continuată şi pentru spălare de bani, neagă aceste acuzaţii şi dă, în sfârşit, necesarele explicaţii pe care beiuşenii care l-au investit cu un al doilea mandat le aşteptau cu nerăbdare. Rămâne de văzut dacă argumentele lui Domocoş în favoarea inocenţei sale vor fi credibile, motiv pentru care expunem sintetic.

Dialogul s-a purtat pe mai multe direcţii, primarul începând prin a declara că este acuzat în legătură cu modul în care a fost autorizată construirea magazinului Unicarm la Beiuş, existând suspiciunea de luare de mită prin intermediul Asociaţiei non-profit „Fortuna" al cărei preşedinte este acesta. Domocoş precizează că au fost ridicate, în urma percheziţiilor de la domiciliul său şi de la biroul din Primărie, actele Asociaţiei „Fortuna", expimându-şi speranţa că lucrurile se vor lămuri. Vizavi de momentul neplăcut al percheziţiei, primarul Beiuşului s-a plâns de "binevoitori", "adversarii politici care au speculat acest lucru din plin", dar şi de acţiunea DNA, pe care o consideră făcută cu "exces de zel şi foarte mult tam-tam". În plus, primarul Domocoş a spus că îl va acţiona în instanţă pe beiuşeanul Sandu Degău, cel care a declarat unei televiziuni naţionale că autorizaţiile se dau, la Beiuş, numai cu şpagă. Contrazicându-l pe Sandu Degău, interlocutorul nostru consideră că serviciile din primărie dau dovadă de flexibilitate în relaţia cu investitorii, eliberându-le acestora certificate de urbanism în numai jumătate de oră şi autorizaţii de construire care nu impun lucruri abstracte, "chiar dacă, în acel moment, nu este până la ultima virgulă şi până la ultimul punct ţi virgulă. Este vorba de o deschidere, nicidecum de a merge peste limita legalităţii, de a sfida actele legale în vigoare referitoare la construcţii", a declarat el. Cât priveşte acuzaţia de spălare de bani prin Asociaţia „Fortuna", Domocoş pretinde ca sponsorizaările primite, inclusiv cele de la Unicarm (590 de milioane de lei vechi), au fost folosite pentru finanţarea unor activităţi, zice el, "cunoscute de mii de beiuşeni": excursii şcolare anuale pentru copiii din fiecare grădiniţă şi şcoală, pelerinaje la mănăstiri, organizarea Zilelor Beiuşului (cele 300 de milioane de la bugetul local şi, adăugăm noi, taxele de la tarabagii şi comercianţi fiind insuficiente), susţinerea cultelor şi chiar a unor oameni în nevoie sau cumpararea de arbuşti şi flori pentru urbe.

În finalul discuţiei, Adrian Domocoş a precizat că angajaţii Primăriei chemaţi la DNA au ajuns acolo pentru a da informaţii într-un alt dosar şi nu în cel al lui, fiind vorba despre plângerea penală făcută, în 2009, de administraţia locală împotriva firmei TopConstruct care, cu o semnatură şi o ştampilă false, a mutat câteva miliarde din contul de garantţie de bună execuţie al Primăriei Beiuş.