Trei tineri au fost arestaţi, marţi seara, de magistraţii Tribunalului Timiş, ei fiind acuzaţi că au furat casele unor bătrâni neajutoraţi. Gruparea, formată din trei orădeni şi o femeie, este cunoscută pentru loviturile date în ultimii ani în vestul ţării, inclusiv în Oradea, mai multe persoane în vârstă susţinând că au rămas fără locuinţe din cauza escrocilor şi a notarilor cu care aceştia lucrau.

 

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au reţinut patru tineri acuzaţi că au înşelat mai mulţi bătrâni şi le-au luat casele. Cei patru căutau bătrâni singuri, fără familii, neajutoraţi, cărora le promiteau că îi vor îngriji. Ei îşi transportau victimele în locuinţe izolate, inclusiv din Bihor, unde sub ameninţări obţineau acordul bătrânilor să le vândă casele. Fraţii Marius şi Teofil Gabor, împreună cu Gheorghe Cristian Bulc, toţi din Oradea, au fost arestaţi, sub acuzaţia de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, lipsire de libertate, înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals. Alexandra Crăciun, iubita unuia dintre cei arestaţi, a primit interdicţia de a părăsi Timişoara pentru 25 de zile. "Inculpaţii racolau diverse persoane, în special bătrâni, şi, prin diverse mijloace frauduloase, constrângere sau prin inducerea în eroare a acestora - imobilizarea părţii vătămate într-o zonă izolată, oferirea de alcool în exces părţii vătămate, le viciau consimţământul, determinându-i să încheie contracte prin care îi deposedau de imobilele deţinute în proprietate. Imobilele erau înstrăinate ulterior, pentru a se îngreuna anularea contractelor şi pentru obţinerea unor sume de bani substanţiale de către membrii grupării. Părţile vătămate erau sechestrate în imobile aflate în zone izolate, lipsite de orice mijloc de comunicare cu exteriorul", se arată într-un comunicat al DIICOT Timişoara. În acest caz, anchetatorii au colaborat cu autorităţile bihorene, suspecţii fiind acuzaţi în ultimii ani de mai multe escrocherii comise şi în Oradea. Mihai Gabor, liderul grupării, ar fi lăsat mai mulţi pensionari orădeni fără locuinţe încă din anul 1999, pe vremea când bărbatul se ocupa cu camăta.

 

Surse din rândul anchetatorilor timişoreni au mai precizat că unul dintre bărbaţii arestaţi se ocupa cu păcălirea asociaţilor de locatari din Timişoara. El obţinea acordul locatarilor să mansardeze blocul, în schimbul obţinerii dreptului de proprietate asupra spălătoriilor din imobile. După semnarea actelor, "constructorul" vindea spălătoria, apoi dispărea fără urmă.