„Voi nu știți ce vă las eu vouă aici”, sunt enigmaticele cuvinte ale creatorului trilogiei din Târgu Jiu. Calcule pitite însă de Brâncuși sub zecimale meșteșugite pot pune ansamblul într-o nouă lumină.

„Voi nu știți ce vă las eu vouă aici”, sunt enigmaticele cuvinte ale creatorului trilogiei din Târgu Jiu. Calcule pitite însă de Brâncuși sub zecimale meșteșugite pot pune ansamblul într-o nouă lumină.
Editura franceză Gallimard a anunţat că va publica, pe 18 martie, un volum aparţinând autorului francez Marcel Proust, care nu a mai văzut lumina tiparului până în prezent.
Trufa albă de Italia, o varietate foarte apreciată şi foarte scumpă, va putea fi de acum înainte produsă şi în Franţa graţie unei premiere mondiale: dezvoltarea controlată, în plantaţie, a acestei ciuperci, care, până în prezent, era recoltată aproape exclusiv din natură.
O echipă de arheologi din Egipt a descoperit ceea ce ar putea fi cea mai veche fabrică de bere cunoscută, datând din urmă cu 5.000 de ani, potrivit bbc.com.
Românii au descoperit în țara lor, în anul pandemiei, zone de vacanță despre care nici nu știau că există: Ciungetu Mălaia din Vâlcea, Colibița din Bistrița-Năsăud, plaja Cochilia din Tuzla ori barajul de la Stânca Costești. Alții au mers în Grecia și Turcia.
Un coif medieval, de sorginte vikingă, din secolele X-XIII, unicat în România, a fost recuperat. Coiful a fost găsit în timpul unor lucrări pe râul Siret în urmă cu 11 ani, dar nu a fost declarat.
O cochilie cu o vechime de 18.000 de ani, găsită în Pirineii francezi, este considerată unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale descoperite până în prezent, potrivit unui articol publicat miercuri în jurnalul Science Advances.
O călugăriță din Franța, cea mai în vârstă persoană din Europa, a supraviețuit în fața Covid-19 și s-a vindecat cu doar câteva zile înainte de a împlini 117 ani.
Animalele de casă din Seul vor fi testate pentru Covid-19 dacă prezintă simptome, a anunțat guvernul metropolitan, citat de BBC. Decizia vine la câteva săptămâni după ce țara a raportat primul caz de Covid-19 la un animal - o pisică.
Filmul „colectiv”, regizat de cineastul Alexander Nanau, a fost desemnat cel mai bun documentar la ediţia din acest an a galei London Critics’ Circle Film Awards (Premiile Cercului Criticilor de Film din Londra).