Avram Iancu încheie astăzi o nouă cursă temerară - La gura Bosforului
„Am ajuns la gura Bosforului. Mai exact, suntem pe plaja de sub cetatea Rumeli Feneri, ce străjuiește această strâmtoare”, a postat ieri, pe pagina sa de socializare, polisportivul Avram Iancu aflat într-o nouă expediţie temerară.
„Practic, am străbătut distanța Sulina-Istanbul. Doar 400 de metri mă mai despart de intrarea în Bosfor. Și o voi face mâine (azi, 30 octombrie – n.r.) într-o zi importantă: este Ziua Națională a Turciei. Transmit pe această cale cele mai calde salutări poporului turc. Totodată, sunt tare bucuros că, într-o astfel de zi, un român va străbate înot acest loc de maximă securitate, restricție, plin de istorie, cu un trafic infernal, escortat de către Paza de Coastă turcă. Mulțumesc!”scrie Avram Iancu.
Polisportivul Avram Iancu se află într-o cursă înot pe Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul şi a intrat în apele teritoriale ale Turciei în 22 octombrie, bibliotecarul din Petroşani apreciind modul în care el şi echipa sa de suport au fost primiţi de grănicerii turci.
„Ne-au aşteptat cu o ambarcaţiune pe graniţă, ne-au invitat politicos să urcăm la bord, ne-au condus la primul port unde ne-au făcut formalităţile de intrare. Timp în care am fost serviţi cu trei feluri de mâncare, ceai, cafea. Ne-au asigurat de tot sprijinul, 24 din 24 (de ore - n.r.). Apoi ne-au condus înapoi de unde ne-au luat. Profesionişti! Şi primele fotografii din Turcia au fost făcute de către Paza de coastă", a declarat atunci Avram Iancu.
Înotătorul este secondat de caiacistul Ulise Galu, ca echipă de suport. Cei doi au luat cu ei un kit de supravieţuire format dintr-un cort, apă, mâncare, saci de dormit, pe care le vor folosi în cazul în care nu vor putea ajunge la maşina care îi însoţeşte pe malul Mării Negre.
Avram Iancu a pornit înot, pe 2 septembrie, de la Sulina, propunându-şi să străbată un traseu de 630 de kilometri de-a lungul coastei Mării Negre, până la Istanbul. El şi-a început cursa din locul în care s-a aflat, anul trecut, la finalul celor 2.860 de kilometri pe care i-a parcurs înot, în vara lui 2017, pe întreg cursul Dunării.
Cursa este dedicată Anului Centenar al Marii Uniri.
Sportivul şi-a propus să încheie noul parcurs după aproximativ 45 de zile, însă din cauza condiţiilor meteo potrivnice şi a valurilor mari, termenele s-au decalat.
„Doresc ca, de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic”, spunea, la debutul cursei, Avram Iancu.
Polisportivul din Petroşani este cunoscut pentru performanţele sale prin care a parcurs înot Canalul Mânecii, în august 2016, şi pentru faptul că a înotat, în vara lui trecut pe tot traseul fluviului Dunărea, fără să poarte costum de neopren sau labe de înot.
„Apa este rece. Îndur hipotermie! Dar în 30 octombrie voi ajunge la destinația finală. Mulțumesc Ulise Galu, Elvir Aslan! Trăiască România!”, îşi încheie „transmisia” Avram Iancu, de pe malul Bosforului.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.