Un interviu cu Cătălin Botezatu (născut în zodia săgetător - 3 decembrie)
Dintr-o nevoie permanentă de cunoaştere, de nou, lui Cătălin îi place foarte mult să călătorească, iar asta se vede şi din numărul mare de paşapoarte "consumate" până acum. Designerul alege locuri încărcate de spiritualitate şi istorie, iar un clasament al destinaţiilor sale preferate include, pe primele poziţii, Islanda, Bali şi Peru.
Zodiac Travel: E limpede, îţi place să călătoreşti, fie că e vorba de muncă, fie că e vorba de vacanţe. Dar de unde vine această pasiune, dacă o putem numi aşa, pentru destinaţiile exotice?
Cătălin Botezatu: Călătoriile mele sunt realizate din nevoia de cunoaştere, de nou. Vacanţele mele nu sunt neaparat prilej de odihnă ci au caracter de explorare. Îmi place să descopăr lucruri despre care am citit şi pe care le-am văzut la TV, să merg în locuri încărcate de spritualitate, de istorie, care rămân în timp unica bogăţie a unui om.
ZT: Ai putea să faci un clasament al locurilor tale preferate din lumea asta mare, oferindu-ne şi o mică justificare pentru fiecare?
Cătălin Botezatu: Islanda, pentru că este o ţară care pare la capătul lumii, este plină de mister, cu cei mai mulţi vulcani activi şi unde ai şansa de a naviga alături de multe specii de balene. O ţară a povestilor, a legendelor cu troli şi fantome. Am descoperit în Islanda cele mai frumoase căderi de ape. Insula Bali, unde am fost de nouă ori până acum, de cele mai multe ori cu ocazia Festivalului de modă şi unde am luat de două ori Marele Premiu. În afară exotismului, Bali uimeşte prin multitudinea templelor. I se spune Insula celor 100 de temple. Nimic nu este mai romantic decât să admiri un apus de soare care se proiectează printre coloanele şi formele templelor. Bali este locul de unde îţi poţi lua cele mai frumoase obiecte de artizanat, unde te poţi aventura în junglă dar şi să te bucuri de plajele minunate. Peru - pentru spiritualitatea şi cultura în casă. Machu Picchu este o adevarată minune a lumii, pour le connouisseurs, unul din principalele puncte energetice din lume.
ZT: Esti genul care îşi planifică din timp vacanţele sau te hotărăşti peste noapte?
Cătălin Botezatu: Îmi planific dinainte vacanţele pentru că, fiind cu titlu de explorare, trebuie să îmi ating anumite obiective.
ZT: Esti curios în privinţa gastronomiei locale (mai ales în destinaţiile exotice) sau eşti un conservator în privinţă meniului? Ce chestii ciudate ai mâncat/băut în călătoriile tale?
Cătălin Botezatu: Da, sunt foarte curios şi sunt dispus să încerc orice provocare culinară atunci când călătoresc.
ZT: Ce nu-ţi lipseşte niciodată din bagaje?
Cătălin Botezatu: Aparatul de fotografiat şi camera de filmat.
ZT: Unde ţi-ai dori să ajungi şi nu ai fost încă?
Cătălin Botezatu: În Cambodgia şi Vietnam.
ZT: Câte paşapoarte ai schimbat până acum (fiindcă s-au umplut de vize şi ştampile)? Ai avut vreodată probleme cu vameşii?
Cătălin Botezatu: Am schimbat multe paşapoarte, având în vedere că am avut ocazia să ies din ţară şi in timpul regimului comunist. Posed paşapoarte de toate culorile, din toate vremurile, pe care le-am schimbat foarte des întrucât s-au umplut rapid cu ştampile şi vize. Nu am avut însă probleme cu vameşii nicăieri.
ZT: Te-ai născut la Alexandria, dar eşti bucureştean "naturalizat". Oferă câteva motive pentru care un turist străin să fie tentat să viziteze atât locurile tale natale, cât şi oraşul de domiciliu. Ce altceva ai recomanda ca punct forte sau impresionant între destinaţiile turistice din România?
Cătălin Botezatu: Alexandria este un oraş liniştit de provincie, aflat la numai 70 km de Bucureşti, în care nu se întâmplă prea multe lucruri dar iese în evidenţă prin tenacitatea, munca şi nu în ultimul rând creativitatea oamenilor. Să nu uităm că judeţul Teleorman a dat de-a lungul timpului nume mari precum Zaharia Stancu. Cât despre Bucureşti, contrar ipocriziei, le arătăm turiştilor lucrurile pe care tot timpul le-am criticat, precum Casa Poporului, Aleea Fântânilor, râmâşiţe ale regimului comunist. Recomand Muzeul Satului dar şi centrul vechi care, acum renovat, aminteşte de Micul Paris de odinioară.
ZT: Chiar în aceste zile te afli în turneul de promovare al primei tale cărţi şi deja te gândeşti şi la a doua carte... Povesteşte-ne cum e să fii in pielea celebrităţii care-şi deschide viaţa ca pe o carte, la propriu şi la figurat!
Cătălin Botezatu: Este o senzaţie de uşurare pentru că simţi că te-ai eliberat, că te-ai dezbrăcat în faţa oamenilor, pentru a-ţi vedea interiorul sufletului. Am dat dovadă de foarte multă putere şi stăpânire, pentru că nu e uşor să te întorci în timp şi să trăieşti intens acea perioadă pentru o a reda publicului în amănunt. Nici pentru Monica Vlad, autoarea cărţii, nu a fost uşor, pentru că a trebuit să redea în amănunt totul şi să facă publicul să simtă împreună cu mine momentele trăite.
ZT: Şi dacă tot te-am prins, să te exploatăm... Poţi să ne spui care sunt tendinţele în vestimentaţie pentru anul ce se apropie şi ce colecţii pregăteşti pentru perioada următoare?
Cătălin Botezatu: Pentru Bucharest Fashion Week am pregătit o colecţie cu puternică influenţă rusească, prin care trec de la stilul militar rusesc al perioadei comuniste până la stilul atât de ofertant al Rusiei populare şi al Siberiei. În sezonul următor, bărbaţii poartă catifeaua, stilul glam-rock, iar femeile elegante poartă rochii Haute Couture din materiale paietate, cu aplicaţii de Swarovski şi multe pene.
Material preluat de pe http://www.zodiactravel.ro/
Comentarii
Nu există nici un comentariu.