Agenda politică
Ponta interzice orice fel de colaborare cu PDL
"Vreau să fac apel la pesedişti să nu mai colaborăm în niciun fel cu Traian Băsescu, Emil Boc şi PDL. Pentru noi e mai important să ne păstrăm onoarea de partid de stânga", a declarat preşedintele PSD Victor Ponta la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor. Acesta a precizat că singura alianţă posibilă pentru PSD este cu... PSD. "PDL ne este duşman, iar celelalte partide ne sunt adversare. Nu o să fiu niciodată de acord să colaboraţi cu PDL pentru niciun motiv", a mai afirmat Ponta, care consideră că PSD trebuie să se repoziţioneze faţă de PNL, în sensul că trebuie să câştige singur alegerile şi să guverneze tot singur. "PNL este singurul partid cu adevărat de dreapta din România şi trebuie să fie principalul nostru competitor, dar cred că PSD va putea să câştige alegerile singur şi să guverneze singur", a afirmat Ponta. Acesta a mai menţionat faptul că social-democraţii nu mai trebuie să facă înţelegeri pre-electorale cu alte partide.
"Nu vreau candidaţi care să facă figuraţie"
Preşedintele PSD Victor Ponta le-a recomandat social-democraţilor bihoreni să nominalizeze drept candidaţi la alegeri persoane capabile să obţină un scor foarte bun. "Trebuie candidaţi care să ia voturi. Degeaba câştigăm alegerile locale dacă nu câştigăm parlamentarele. Cred că Legea electorală va fi modificată, în sensul că cel care va obţine primul loc într-un colegiu va fi declarat câştigător. Nu o să mai vină nimeni din afară să candideze în Bihor, astfel că nu veţi avea nicio scuză dacă nu veţi avea candidaţi buni. Vestea bună e că vă sprijin în deciziile luate, vestea proastă e că veţi răspunde pentru ce veţi face", a declarat Ponta, adăugând că cei care nu vor obţine rezultate bune nu vor mai avea voie să candideze. Ponat l-a avertizat şi pe preşedintele PSD Oradea, Claudiu Pop, că nu vrea ca partidul să facă figuraţie la alegerile din municipiu şi că trebuie să nominalizeze un candidat care să aducă voturi şi pentru competiţia pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor.
Modificări la Legea educaţiei
Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a declarat că discuţiile din comisia de învăţământ a Senatului cu privire la Legea educaţiei a ajuns abia la articolul 64 din peste 300, astfel că adoptarea legii şi aplicarea ei încă din această toamnă este prea puţin probabilă. Mang susţine că ministrul Daniel Funeriu este vinovat pentru întârzierea cu care este adoptată legea, deoarece a forţat dezbaterile din Camera Deputaţilor, iar textul a ajuns în Senat cu foarte multe erori de concepţie. "Am schimbat structura sistemului de învăţământ. Se dorea cinci ani învăţământ primar, cinci ani învăţământ gimnazial şi trei ani învăţământ liceal. S-a ajuns la o variantă prin care învăţământul liceal va fi de patru ani", a declarat Ioan Mang. Astfel, grupa mare de la grădiniţă va deveni grupă pregătitoare cu înscriere obligatorie. De la 6 ani, copiii vor intra în clasa I. Ciclul primar rămâne de patru clase, în timp ce învăţământul gimnazial va fi de cinci clase(V-IX). După clasa a IX-a elevii vor putea opta fie să urmeze o şcoală profesională în care să înveţe o meserie, fie să continue la licee teoretice sau tehnologice. "Învăţământul obligatoriu este de până la finalizarea a două clase de liceu. Cei care vor să întrerupă studiul vor primi diplomă de absolvent al învăţământului obligatoriu. Pentru a intra la facultate, trebuie absolviţi patru ani de liceu şi să treci de examenul de bacalaureat", a precizat Mang.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.