Florin Birta, preşedintele TNL Bihor
Sâmbătă, în sala mare a Primăriei, a avut loc conferinţa judeţeană pentru alegerea preşedintelui şi a membrilor Biroului Politic Judeţean al TNL Bihor, la care au participat 119 tineri liberali. În urma votului, preşedinte a fost ales Birta Florin, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Oradea. Birta a fost, de altfel, singurul candidat înscris pentru această funcţie. În urma voturilor exprimate de cei prezenţi, cei şapte vicepreşedinţi ai TNL Bihor sunt Cosmin Scridon, Gabriela Slezinger, George Tătar, Ştefan Şerban, Fulvia Dumitreanu, Adrian Dubere şi Şerban Morcan. De asemenea, din Biroul Politic Judeţean mai fac parte opt membri: Rareş Codrean, Florentina Lăzău, Răzvan Sala, Silviu Sălăgean, Adrian Apan, George Bezi, Mihai Lelea şi Emilia Butuc.

Probleme la modificarea codului de procedură fiscală
Deputatul UDMR Lakatos Petru a anunţat că dacă OUG privind modificarea Codului de procedură fiscală nu va fi îmbunătăţită până când va ajunge în Parlament, va vota împotrivă şi va încerca să-i convingă pe cât mai mulţi dintre colegii săi să procedeze la fel. "Mă aşteptam la măsuri de relansare a economiei, ordonanţa fiind anunţată ca un sprijin pentru agenţii economici în perioada de criză. Dacă se poate considera sprijin înlocuirea sintagmei majorări de întârziere cu sintagma dobânzi şi majorări de întârziere", a menţionat Lakatos. Acesta a mai adăugat că în ordonanţă se introduce şi prevederea potrivit căreia organul de inspecţie fiscală are dreptul să stabilească o sumă de bani ca obligaţie fiscală în cazul în care constată că evidenţele contabile nu reflectă situaţia reală, prin "metode indirecte", fără să se specifice care ar fi acestea. De asemenea, în OUG se mai prevede că dacă banca la care agenţii economici sau persoanele fizice autorizate au deschise conturi nu efectuează plata asigurărilor sociale în termen de trei zile de la data emiterii ordinului de plată, contribuabilul va trebui să plătească majorări de întârziere. În aceste condiţii, Guvernul consideră că pentru recuperarea prejudiciului contribuabilul ar putea să dea banca în judecată. "Asta este bătaie de joc", a conchis Lakatos.

Cer interzicerea cultivării organismelor modificate genetic
Deputatul Lucia Varga a convins 77 de parlamentari din mai multe partide politice să susţină iniţiativa sa legislativă privind interzicerea cultivării organismelor modificate genetic (OMG) şi etichetarea unor categorii de produse. Propunerea legislativă a fost depusă săptămâna trecută în Camera Deputaţilor şi are ca obiect prevenirea impactului semnificativ al organismelor modificate genetic asupra sănătăţii populaţiei, dar şi asupra mediului. Mai exact, se are în vedere interzicerea cultivării OMG pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani şi obligativitatea etichetării corespunzătoare a produselor care conţin OMG, în scopul informării consumatorilor şi respectării dreptului acestora de a alege conştient să consume sau nu OMG.