"Nu putem considera PSD un partener de nădejde"
Democrat-liberalul Dorin Corcheş a declarat ieri că o eventuală rupere a coaliţiei PD-L - PSD nu ar afecta într-o prea mare măsură relaţiile pe care cele două partide le au la nivelul municipiului Oradea. "Nu am avut mari probleme în a gestiona protocolul încheiat pe plan local cu PSD, dar nu am considerat niciodată PSD un partener de nădejde în privinţa demersurilor făcute în cadrul Consiliului Local Oradea. Am avut păreri diferite pe unele subiecte, proiecte ale Primăriei Oradea, cum ar fi demolarea Cantinei Primăriei sau vânzarea terenului pe care funcţionează Piaţa Ioşia", a declarat consilierul local Corcheş, preşedinte executiv al PD-L Oradea. Acesta susţine că, deşi nu au avut dispute cu colegii social-democraţi, cele două grupuri de consilieri nu au reuşit să colaboreze la nivelul CLO în probleme considerate importante de democrat-liberali.

Reparaţie morală pentru mame
Deputatul PSD Sorin Roman a adresat o interpelare ministrului Muncii, Marian Sârbu, cu privire la indemnizaţia pentru creşterea copilului. Parlamentarul social-democrat a precizat că, în urma nemulţumirilor semnalate de un număr mare de viitoare mame legate de conţinutul Legii 148/2005, a depus o iniţiativă legislativă, urmată de această interpelare. Mai exact, deputatul propune ca mamele care au o vechime în muncă mai mare de 10 ani să beneficieze de indemnizaţie pentru creşterea copilului chiar dacă nu au stagiu de cotizare complet în ultimele 12 luni. "Reglementarea ar fi necesară, deoarece, în această perioadă de criză, multe firme au concediat masiv personal ori prin comportamentul lor au determinat angajaţii să demisioneze, condiţii în care au apărut cazuri în care femei ce au născut sau urmează să nască riscă să nu primească indemnizaţia pentru creşterea copilului, deşi au o perioadă de cotizare la bugetul statului de peste 10 ani", susţine Sorin Roman, care a solicitat sprijinul ministrului Marian Sârbu.


Infrastructura: între catastrofă şi speranţă
Senatorul Cseke Attila a susţinut o declaraţie politică în plenul Senatului referitoare la starea infrastructurii din România, în care a făcut referire şi la problemele legate de construcţia Autostrăzii Transilvania. "Lucrările de construcţie s-au desfăşurat în ultimii ani pe două tronsoane principale, situate în judeţele Bihor şi Cluj. Între secţiunile începute este şi tronsonul 3C Suplacu de Barcău-Borş cu o lungime de 64 km. Iată de ce a căzut ca din senin ştirea că firma Bechtel a hotărât că va continua, în anul 2009, lucrările de construcţie a Autostrăzii Transilvania numai pe alte tronsoane, situate pe teritoriul judeţului Cluj, mutându-şi infrastructura şi forţa de muncă din judeţul Bihor în judeţul limitrof. Vă întreb, domnule prim-ministru, ce aţi avut cu porţiunea din judeţul Bihor, care oricum este în mare întârziere, stadiul lucrărilor la sfârşitul anului trecut fiind, după estimările cunoscute, în jurul valorii de 20%? De ce aţi dispus oprirea lucrărilor pe acest tronson şi mutarea întregii capacităţi de construcţie pe alt tronson?", a precizat senatorul Cseke Attila.