Tokes instigă la acţiuni revizioniste şi separatiste

Consilierul judeţean PRM Felix Cozma critică modul în care europarlamentarul Tokes Laszlo înţelege să promoveze în Parlametul European ideea de autonomie pe criterii etnice. "Declaraţiile episcopului care s-a dezbrăcat de haina bisericească pentru a îmbrăca mantaua politică aduce o gravă atingere intereselor naţionale ale României. Tokes instigă la acţiuni revizioniste şi separatiste, lucru care e incriminat de legea penală. Poate că domnul Tokes se visează preşedintele Ţinutului Secuiesc", a precizat Felix Cozma. Acesta crede că a vorbi, în secolul XXI, de autonomie locală constituie o ameninţare, cât şi o aberaţie.

Dorel Vesa ar vinde FC Bihor

Canditatul independent la funcţia de primar al municipiului Oradea Dorel Vesa şi-a propus ca, în eventualitatea în care va fi ales primar, prima lui grijă să fie vânzarea Clubului Sportiv FC Bihor. Vesa îi acuză pe cei care s-au perindat la conducerea Clubului că nu au făcut altceva decât să aducă Clubul la faliment. Candidatul independent recunoaşte că în calitate de persoană fizică a iniţiat unele discuţii cu potenţiali investitori dornici să cumpere echipa de fotbal bihoreană. El a acreditat ideea că vânzarea Clubului ar putea fi condiţionată doar de venirea lui la conducerea Primăriei. "Lipsa de performanţă se datorează şi faptului că la conducerea FC Bihor s-au perindat fel şi fel de persoane care au căpuşat banul public. În particular duc tratative cu o persoană din Bucureşti pentru a veni să preia Clubul", a precizat Dorel Vesa. Vesa a mai adăugat că investitorul interesat de FC Bihor nu este un om din lumea sportului şi că acesta ar fi dispus să preia Clubul, dar oferta trebuie să conţină şi baza sportivă de la Stadionul Municipal.
C. PUŞCAŞ

Traficul de persoane, în vizorul Corinei Creţu
Europarlamentarul Corina Creţu a semnalat, ieri, Comisiei Europene sporirea îngrijorătoare a cazurilor de trafic de persoane. Membră a Comisiei de Dezvoltare şi a Comisiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul Europei, Corina Creţu a atras atenţia asupra problemei copiilor folosiţi în activităţi precum cerşetoria şi furturile din buzunare, dar şi a femeilor traficate pentru prostituţie şi a cazurilor de adevărat sclavaj, legate de munca la negru. „România a fost şi rămâne, din păcate, o zonă din care sunt recrutate victimele acestui trafic infam, care aduce atingere gravă demnităţii şi vieţii victimelor. Constatând că eforturile conjugate ale ţărilor afectate sunt insuficiente pentru a pune sub control fenomenul, care aduce beneficii uriaşe reţelelor de criminalitate transfrontalieră implicate, doresc să ştiu în ce măsură Comisia Europeană înţelege să analizeze cadrul instituţional comunitar pentru combaterea acestui fenomen şi, la nevoie, să-l completeze, pentru a pune la îndemâna poliţiei şi justiţiei noi instrumente de luptă împotriva traficanţilor de persoane. De asemenea doresc să ştiu care vor fi măsurile pe care înţelege să le ia Comisia Europeană pentru a reduce factorii de risc în zonele din care se recrutează victimele acestui trafic, reputate pentru sărăcia lor şi pentru lipsa de perspective", se arată în întrebarea parlamentarului socialist, căreia, potrivit procedurilor, Comisia este obligată să-i răspundă într-un interval de şase săptămâni.