Agenda politică
„Terorism politic” în Parlament
La patru luni de când face parte din Parlamentul României, cel mai „tânăr” parlamentar bihorean, social-democratul Dumitru Gherman, care a preluat locul rămas vacant în urma decesului Adelinei Coste, şi-a prezentat ieri bilanţul activităţii de parlamentar.
Începând din 13 septembrie 2017, Dumitru Gherman face parte din Comisia de Politică Externă a Camerei Deputaţilor. În această calitate, social-democratul bihorean s-a implicat în adoptarea mai multor legi, cum ar fi cea privind centrele comunitare româneşti din străinătate. De asemenea, alături de alţi colegi, Dumitru Gherman este semnatar al 17 propuneri legislative de modificare sau aprobare a unor acte normative, vizând, printre altele, Legea Educaţiei Naţionale, Legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, precum şi alte acte normative din domeniul educaţiei, sportului, agricol, zootehnie etc. De asemenea, parlamentarul bihorean a declarat, cu ocazia conferinţei de presă susţinută joi, că se va implica în iniţierea unor proiecte de lege privind, spre exemplu, simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei române tuturor românilor care s-au născut în afara graniţelor ţării sau un alt proiect de lege care să protejeze femeile cu copii mici şi persoanele vârstnice. După patru luni, Dumitru Gherman s-a arătat dezamăgit de modul în care se face politică în Parlamentul României, mai exact de modul cu acţionează „actuala opoziţie, cu vârful de lance USR”. „Se practică un fel de terorism politic parlamentar, este o dictatură a minorităţii asupra majorităţii, o situaţie în care majoritatea nu are voie să reacţioneze. Am fost făcuţi toţi hoţi la comandă. Nu mă simt hoţ, nu am distrus nicio fabrică, motiv pentru care am propus să le facem 152 de plângeri penale din partea celor 152 de deputaţi PSD din Camera Deputaţilor”, a precizat Dumitru Gherman. Reamintim că, în 26 octombrie a.c., Dumitru Gherman şi-a inaugurat biroul parlamentar din Oradea, situat în Piaţa 1 Decembrie, nr. 4-6, etaj 1, intenţionând ca, în anul care vine, să deschidă astfel de birouri la Aleşd şi în comuna Bratca, locul său natal.
Propuneri... controversate
Întrebat de jurnalişti dacă va susţine şi va vota cele trei proiecte de modificare a Codului Penal şi Codului de procedură penală, depuse de colegul său Cătălin Rădulescu şi semnate de alţi 38 de parlamentari PSD, prin care se propune reducerea anumitor pedepse şi un prag de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu, Dumitru Gherman a declarat că este doar „un mod de a se afirma” al colegului său şi consideră că nu va fi susţinut nici măcar de preşedintele partidului, Liviu Dragnea. „Nu, nu cred că o să le susţin. Mi se par exagerate. Aceste propuneri nu s-au discutat în grupul PSD. Cred că pentru domnul Rădulescu este o formă de a se afirma. Dânsul este foarte vocal şi are o personalitate debordantă”, a declarat Dumitru Gherman.
De altfel, proiectul iniţiat de deputatul Cătălin Rădulescu, care propune ca persoanele alese în funcţii de demnitate publică să nu mai fie considerate funcţionari publici, generează controverse inclusiv în rândul celor 39 de deputaţi PSD care l-au semnat, unii chiar retrăgându-şi semnătura, pe motiv că ceea ce s-a discutat iniţial nu coincide cu forma proiectului depusă şi înregistrată în circuitul legislativ sau că au fost greşit informaţi.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.