PSD a lansat site-ul Listarusinii.ro

PSD a lansat site-ul www.listarusinii.ro, unde sunt afişaţi parlamentarii care au votat împotriva moţiunii de cenzură, la fel ca şi cei care şi-au ascuns votul împotriva demersului opoziţiei, au fost prezenţi dar nu au votat, nu au fost prezenţi sau au plecat înainte de începerea votului. "Aici poţi afla cine sunt parlamentarii care au susţinut măsurile Guvernului Boc de tăiere a pensiilor şi salariilor cu 15%, respectiv 25%. Lista ruşinii cuprinde parlamentarii care au validat genocidul social printr-una din următoarele atitudini: au votat deschis, cu bilele la vedere, împotriva moţiunii PSD+PC; şi-au ascuns votul împotriva moţiunii PSD+PC; au fost prezenţi în Parlament, dar nu au votat; nu au fost prezenţi sau au plecat înainte de începerea votului", se arată pe pagina principală a site-ului. Lista prezentată pe site este împărţită după mai multe criterii, astfel încât parlamentarii vizaţi pot fi căutaţi în funcţie de judeţ, de apartenenţa politică sau de statutul de deputat sau de senator. În total, pe site apar 247 de parlamentari, 177 de deputaţi şi 70 de senatori.

 

 

Măsurile de austeritate, contestate la CC

Atât social-democraţii, cât şi liberalii au contestat, ieri, la Curtea Constituţională Legea privind reducerea pensiilor şi a salariilor bugetarilor. Astfel, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a depus, ieri, la CC, împreună cu un grup de parlamentari social-democraţi, sesizarea referitoate la neconstituţionalitatea Legii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, privind măsurile de austeritate. "Dreptul la pensie al românilor nu poate fi încălcat. Curtea Constituţională trebuie să ţină cont că Legea fundamentală nu acţionează împotriva poporului. Curtea Constituţională are o speţă foarte simplă. Este foarte evident că drepturile a milioane de români au fost încălcate", a spus Moldovan. Pe de altă parte, liberalii au contestat Legea pe baza a trei articole din Constituţie, respectiv 53, 47 şi 44.

 

 

Dezamăgit de administraţia orădeană

Liderul PC Bihor, Traian Bodea, s-a declarat nemulţumit de modul în care este administrat municipiul Oradea în ultimii doi ani. "Cheltuim anumite sume de bani mai mult pe imagine decât pentru lucruri utile", susţine Bodea, care a nominalizat printre investiţiile inutile, în special în aceste momente de criză, construirea piramidei din curtea interioară a Primăriei. "Personal, nu cred că avem nevoie de o piramidă, când avem o clădire a Primăriei atât de mare încât poate gestiona trei judeţe din ea. Mai mult, o piramidă de sticlă construită într-o clădire monument istoric e ca şi cum la trening ţi-ai pune cravată", a adăugat liderul PC Bihor. Acesta nu consideră oportună nici înlocuirea bordurilor în municipiu, nici construirea de sensuri giratorii "din 500 în 500 de metri". De asemenea, în opinia lui Traian Bodea, "se face exces de zel în blocarea roţilor şi ridicarea maşinilor din Oradea, în condiţiile în care nu li se oferă o alternativă pentru parcarea lor. Dacă aceasta este sursa de venit a municipalităţii, înseamnă că suntem într-o situaţie gravă". Un alt "proiect inutil" este considerată construcţia podului de pe strada Sovata. "Să terminăm Podul Desusianu pe două benzi pe sens şi apoi să vedem dacă mai avem nevoie de încă un pod. Cu banii pentru noua construcţie s-ar putea asfalta câteva străzi. Din păcate, cartierele orădene arată ca în urmă cu patru ani, pentru că spălăm şi măturăm în centru, dar în rest, situaţia rămâne la fel", a mai declarat Traian Bodea.