Marian Sârbu a demisionat din PSD
Fostul vicepreşedinte al PSD, Marian Sârbu, a anunţat, ieri, după întâlnirea cu Victor Ponta, că este "nevoit" să părăsească partidul. Sârbu a spus că principala sa nemulţumire este legată de situaţia "destul de suspicioasă" din partid, menţionând că nu poate avea eficienţă în domeniul social, pe care îl coordonează de 16 ani în PSD, în condiţiile în care unii dintre colegi îi cer să fie împotriva propriilor convingeri. "Am avut o discuţie foarte calmă cu domnul Victor Ponta, în timpul căreia am arătat care sunt opiniile mele în legătură cu ceea ce s-a întâmplat, mai ales în ultimul an, şi că din multe puncte de vedere legile pe care le-am promovat în timpul în care am fost ministru al Muncii - şi mă refer cu precădere la Legea salarizării, la Legea pensiilor - s-au situat adeseori într-o anumită contradicţie cu poziţia partidului", a spus Marian Sârbu. Deputatul Marian Sârbu a precizat că se va alătura grupului parlamentarilor independenţi coordonat de Gabriel Oprea, exprimându-şi speranţa că acest grup va reprezenta nucleul unei viitoare construcţii politice.

Propuneri privind modificarea statutului
Conducerea PRM Bihor s-a aflat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Baia Mare, unde a participat la o întâlnire cu toate organizaţiile judeţene din Transilvania. Discuţiile s-au axat pe schimbarea statutului partidului. "PRM, ca şi celelalte partide, trece printr-o perioadă de reformare", a precizat prim-vicepreşedintele PRM Bihor, Vasile Gârba, care susţine că filiala bihoreană a propus descentralizarea organizaţiilor judeţene, având în vedere că s-au constatat unele neajunsuri privind luarea deciziilor. Potrivit lui Gârba, impunerea candidaţilor de la centru a determinat o activitate slabă a organizaţiilor judeţene. O altă propunere a PRM Bihor a fost cea privind întărirea rolului organizatoric al secretarului general. De asemenea, "trebuie definit clar ce înseamnă retragerea sprijinului politic pentru aleşii locali". Astfel de întâlniri vor avea loc periodic în toate judeţele, cea din Oradea urmând să se desfăşoare în luna septembrie.

Situaţie jalnică în Oradea
Liderul PRM Bihor, Mihai Drecin, a atras atenţia asupra problemelor de la nivelul municipiului Oradea. "RER nu-şi face datoria ca lumea. Urbana era mai exactă, mai promptă în ceea ce făcea. Acum, gunoaiele zac cu zilele, fără să fie colectate. Drumurile vedeţi cum sunt. De asemenea, la Ciuperca este o situaţie jalnică. S-a tăiat tot arboretul, sub pretextul că vor punel altul. Bordurile şi gardurile sunt peste tot", a precizat Drecin, adăugând că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, există o firmă care se ocupă cu tăierea copacilor şi plantarea altora la preţuri foarte mari, sub directa coordonare a Primăriei Oradea. Pe de altă parte, Drecin consideră că UDMR îşi impune în funcţiile obţinute la nivel judeţean oameni cunoscuţi pentru activitatea lor antiromânească. El l-a dat ca exemplu pe subprefectul de Bihor Sarkady Zsolt, "care s-a remarcat prin acţiuni cel puţin hilare, dacă nu antiromâneşti" când se afla la conducerea Filarmonicii de Stat din Oradea.