Agenda politică
Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, se va afla sâmbătă, 2 mai, la Oradea, unde se va întâlni cu organizaţiile din judeţ. El va fi însoţit de ministrul Educaţiei şi Cercetării, Ecaterina Andronescu, de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, şi de preşedinţii filialelor PSD din judeţele Regiunii de Nord-Vest. Întâlnirea cu social-democraţii din judeţul Bihor va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, începând cu ora 16:30. După vizita la Oradea, liderul PSD, cei doi miniştri şi preşedinţii filialelor din Regiunea de Nord-Vest, printre care şi senatorul Ioan Mang, se vor deplasa la Satu Mare.
Liderul liberal, în Bihor
Noul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, se va afla timp de două zile în judeţul Bihor. El va ajunge la Oradea vineri, 1 mai, în jurul orei 12.00, după care, la ora 15.15, se va deplasa la Aleşd. Vizita va continua cu deplasări în municipiul Salonta (ora 16.45), Tinca (17.30) şi Beiuş (19.30), unde liderul liberal se va întâlni cu membrii şi simpatizanţii PNL în încercarea de a-i mobiliza pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie. La Beiuş, Antonescu va participa la evenimentele prilejuite de Zilele municipiului. Sâmbătă, 2 mai, începând cu ora 10.00, Crin Antonescu se va întâlni cu organizaţiile liberale din Bihor, iar după conferinţa de presă se va deplasa la Marghita.
Ordonanţa privind deconcentratele poate fi sfârşitul descentralizării
Senatorul Cseke Attila a susţinut o declaraţie politică prin care semnalează "sfârşitul descentralizării" prin politizarea serviciilor deconcentrate de către Guvernul Boc. În document senatorul UDMR a reiterat ideea că prin această măsură "se cam termină, înainte de a începe, mult trâmbiţata descentralizare", subliniind, totodată, că ordonanţa privind deconcentratele "va duce la un măcel nemaiîntâlnit în administraţia publică". "Că este imorală o asemenea procedură e evident, problema e însă că e şi contrar spiritului Constituţiei şi a funcţionării democratice a instituţiilor de drept din România", susţine Cseke Attila, adăugând că, în privinţa descentralizării, "actuala guvernare una cântă şi alta dansează". "Solicităm în mod expres partidelor de la guvernare şi coaliţiei majoritare măsuri urgente de descentralizare şi găsirea unor soluţii juridice imediate pentru blocarea efectelor acestei ordonanţe de urgenţă", a mai menţionat parlamentarul bihorean.
Mult zgomot pentru nimic
Într-o declaraţie politică, deputatul Octavian Bot susţine că ordonanţa privind deconcentratele "nu face altceva decât să aducă la lumină numirile pe funcţii de conducere". "Puterea politică instalată după alegerile din 2008 a făcut ceea ce trebuia să facă. A venit cu un program de guvernare şi cu o strategie nouă. Evident, fosta putere reprezentată de PNL-UDMR a fost vizibil deranjată. Dar, de aici şi până la a te isteriza printr-un discurs politic alarmant, cu previziuni apocaliptice, e cale lungă", a precizat Bot, adăugând că "ideea cu compromiterea carierei profesionale a funcţionarilor publici este falsă. Statutul funcţionarilor publici nu ar trebui să garanteze un post de conducere pe viaţă. Într-o ţară în care alternanţa la putere este asigurată, nu ar trebui să ne sperie faptul că puterea politică, instalată prin vot democratic, pentru o perioadă, îşi formează o echipă care să-i pună în aplicare programul de guvernare. Este o practică folosită în ţări cu democraţie mult mai avansată decât la noi. Este, dacă vreţi, un fapt normal, pe care opoziţia îl acceptă."
Comentarii
Nu există nici un comentariu.