Agenda politică
UDMR a anunţat numele parlamentarilor săi care vor monitoriza activitatea Guvernului, fiecare minister urmând să fie monitorizat de unu până la şase reprezentanţi ai Uniunii. În ceea ce-i priveşte pe parlamentarii UDMR de Bihor, s-a stabilit ca deputatul Lakatos Petru să monitorizeze Ministerul Finanţelor şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. Deputatul Derzsi Akos se află printre parlamentarii care monitorizează Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Sănătăţii, dar şi pe ministrul pentru relaţiile cu Parlamentul, iar deputatul Peto Csilla va urmări activitatea Ministerului Educaţiei şi pe cea a Ministerului Tineretului şi Sportului. La rândul său, senatorul Cseke Attila va supraveghea Ministerul Justiţiei, Ministerul Administraţiei şi Internelor, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul şi Secretariatul General al Guvernului.
Sală de fitness în Cărpinet
Social-democraţii bihoreni au anunţat că prioritatea numărul unu pentru filiala judeţeană în acest moment o reprezintă câştigarea alegerilor din comuna Cărpinet. "Avem convingerea că această comună va rămâne pesedistă", a declarat liderul interimar al PSD Bihor, Claudiu Pop. Pentru susţinerea candidaturii lui Morel Ienciu, PSD speră să-i aducă în judeţul Bihor pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, sau pe ministrul Muncii, Marian Sârbu. Potrivit lui Claudiu Pop, programul electoral al lui Ienciu cuprinde şi înfiinţarea unei săli de fitness în comună, răspunzând astfel solicitărilor venite din partea celor prezenţi la lansarea candidaturii sale de la sfârşitul săptămânii trecute. La rândul lor, democrat-liberalii sunt convinşi că ei vor câştiga fotoliul de primar în Cărpinet, prin Gheorghe Ienciu, bazându-se pe faptul că acesta a reuşit să intre în turul doi la alegerile locale de anul trecut.
Luna porţilor deschise la PSD Bihor
Senatorul Ioan Mang a anunţat că la PSD Bihor este "luna porţilor deschise", perioadă în care cei care vor să se înscrie în partid pot să o facă, având în plus posibilitatea de a se înscrie în cursa pentru funcţiile de conducere care se vor alege în următoarele două luni. "Cine vine la PSD după această perioadă va trebui să aştepte patru ani pentru a primi o funcţie", a precizat Mang, adăugând că nu vor fi primite în partid persoanele care-şi condiţionează adeziunea de primirea unei funcţii. Alegerile interne în cadrul PSD Bihor vor debuta în 15-20 februarie, urmând să se încheie în luna aprilie cu Conferinţa Judeţeană, unde se va alege echipa care va conduce filiala. Potrivit liderului interimar Claudiu Pop, propus pentru fotoliul de subprefect, la Conferinţă nu se vor înregistra surprize, actuala conducere urmând să primească girul colegilor din judeţ.
Aleşii judeţeni ai PD-L vor să fie consultaţi
Consilierii judeţeni ai PD-L au cerut conducerii Consiliului Judeţean Bihor să fie consultaţi în momentul în care se elaborează proiectul de buget al acestei instituţii pe anul în curs, în caz contrar, vor vota împotrivă la proiectele legate de buget care au nevoie de o susţinere de două treimi. "Răspunsul pe care l-am primit nu a fost nici pozitiv, nici negativ. Aşteptăm să se întoarcă preşedintele de la micul dejun cu rugăciune. Până acum, bugetele au trecut cu o largă majoritate. Va trece şi acum, pentru că PNL şi UDMR au majoritatea, dar vor fi multe hotărâri care trebuie adoptate cu votul a două treimi dintre consilieri şi vor avea nevoie de susţinerea noastră", a afirmat consilierul judeţean Ionel Avrigeanu, adăugând că dacă bugetul nu va fi corelat cu realităţile economice şi cu bugetul naţional, vor avea loc discuţii.
"Planul privind închiderea gropilor de gunoi a fost ţinut în sertar din august"
Consilierul judeţean Ionel Avrigeanu susţine că actuala conducere a Consiliului Judeţean Bihor este vinovată pentru că nu s-a pus în aplicare planul de închidere a gropilor de gunoi, al cărui termen scadent este 16 iulie. Potrivit lui Avrigeanu, planul privind termenele de închidere a gropilor de gunoi a fost comandat în anul 2007 şi ar fi fost predat încă din luna august a anului trecut, însă nu a fost pus în discuţie până acum. "S-au pierdut şase luni de când putea fi aprobat acest plan. Gropile trebuia să fie închise şi ecologizate şi trebuia încheiate contracte cu firme de salubrizare", a precizat Avrigeanu. Acesta a adăugat că pentru nerespectarea termenului de 16 iulie, România va fi sancţionată cu milioane de euro de către Uniunea Europeană. "Guvernul nu va plăti pentru incompetenţa sau necunoaşterea consiliilor judeţene. Probabil banii vor fi reţinuţi din sumele care ar trebui alocate în 2010", consideră consilierul judeţean PD-L.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.