Agenda politică
Tinerii social-democraţi orădeni îşi aleg liderii
În sala "Traian Moşoiu" a Primăriei municipiului Oradea se desfăşoară azi, de la ora 19.00, conferinţa de alegeri a organizaţiei de tineret din cadrul PSD Oradea. Tinerii membri ai PSD Oradea vor alege cu aceasta ocazie preşedintele şi Consiliul Municipal al TSD Oradea. Pentru funcţia de preşedinte şi-a anunţat candidatura doar Liviu Sabău Popa, actualul lider interimar al TSD Oradea. Tot în această seară, Consiliul Municipal al TSD Oradea va alege vicepreşedinţii şi secretarul organizaţiei, precum şi delegaţii care vor participa la conferinţa de alegeri a TSD Bihor, programată să se desfăşoare sâmbătă, 25 septembrie.
Fenomenul pensiilor este "unul al nemuncii"
Directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii Bihor, Ioan Pantea, consideră că "fenomenul pensiilor este un fenomen al nemuncii", care îi caracterizează pe români. Acesta şi-a justificat afirmaţia prin faptul că mulţi pensionari de la ţară preferă să-şi cumpere de la ABC-uri roşii, castraveţi, carne de pui în loc să-şi cultive grădina sau să crească găini. "Acest guvern se sacrifică pentru ca bugetul de pensii să supravieţuiască. Guvernul a scos la iveală o situaţie din care putem ieşi doar cu măsuri radicale şi imediate, cum a fost şi decizia de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor", a declarat Ioan Pantea, care este şi vicepreşedinte al PDL Bihor. Potrivit lui Pantea, în România există 5,7 milioane de pensionari, în timp ce doar 4,96 milioane de români sunt productivi. "Raportul de dependenţă este de 0,87, adică avem 0,87 salariaţi la un pensionar", susţine directorul adjunct al CJP Bihor. Acesta a precizat că pentru a putea fi plătite pensiile, pentru fiecare pensionar trebuie găsiţi aproximativ 30 euro/lună din bugetul educaţiei sau al sănătăţii. "Dacă majorăm punctul de pensie la 45%, va trebui să luăm 40 de euro pe lună pentru fiecare pensionar", a mai menţionat Ioan Pantea.
Moţiunea simplă a PSD pe tema Sănătăţii a fost respinsă
Moţiunea simplă iniţiată de PSD, cu tema "Sănătatea - între umilinţa oamenilor şi neputinţa Ministerului Sănătăţii", a fost respinsă, ieri, de Senat, fiind înregistrate 53 de voturi "pentru", 61 "împotrivă" şi trei abţineri. Iniţiatorii moţiunii, 40 de senatori PSD, solicitau reconsiderarea finanţării sistemului sanitar şi alocarea a cel puţin 6% din PIB pentru sănătate în anul 2011 şi următorii ani, alocarea de sume la proxima rectificare bugetară pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate, reevaluarea grilei de salarizare a personalului medical şi găsirea de soluţii stimulative care să stopeze migraţia medicilor şi a asistentelor medicale, deblocarea posturilor din sistemul sanitar românesc.
Votul la Legea pensiilor ar putea fi reluat
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, ieri, ca votul la Legea sistemului unitar de pensii publice să fie reluat, dacă plenul aprobă acest lucru, a anunţat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa. Acesta a precizat că grupurile parlamentare PSD şi PNL au solicitat, în şedinţa Biroului Permanent, reluarea votului, având în vedere că Legea pensiilor a fost votată cu foarte puţini parlamentari prezenţi, respectiv sub cvorumul necesar pentru o lege organică. PSD şi PNL reclamă în continuare faptul că dezbaterea a avut loc "în fugă". Solicitarea către plen de reluare a votului va fi făcută azi.
AGENDA P....LITICA (cu O de la UDREA!)! CEA EXTERNA? (tot Udrea?).
MAI! SA FIE??? Ce? ..Si unde-i politica \\"externa\\"? SAU SUNTEM UNICI PE LUME? Nu vreti sastim ce se intampla\\'\\"aiurea\\"\\' in lume? ADICA SA RAMANEM PROSTII PLANETEI!