Agenda politică
Cele mai proaste măsuri
Liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, consideră că măsurile anunţate de Executiv "sunt cele mai proaste pe care le putea lua un guvern în perioada de criză". Mang susţine că actuala putere ar trebui să înveţe din exemplul Lituaniei, unde criza s-a înrăutăţit după ce au procedat la tăieri de salarii şi pensii. "Dacă ar fi să ne uităm la exemple pozitive, în SUA nu s-au tăiat nici salariile, nici pensiile, ci s-a investit în economie. În SUA gradul de îndatorare a statului este de 80% din PIB, în România, sub 40%, deşi cred că suma reală în România este mult mai mare", a precizat Mang, care consideră că statul se împrumută forţat de la firme: nu plăteşte datoriile pe care le au către diferite societăţi comerciale, iar firmele sunt apoi executate silit de către statul român, care le este dator vândut. "Desigur, prin executare silită, datoriile se şterg", a declarat liderul PSD Bihor.
Presiuni asupra elevilor şi profesorilor
Potrivit senatorului Ioan Mang, PD-L şi-a însuşit asociaţiile elevilor din mai multe judeţe, cărora li s-a cerut să facă miting marţi, 1 iunie, în semn de protest faţă de greva profesorilor. De asemenea, li s-a cerut elevilor să-i dea în judecată pe profesori. Mang a precizat că informaţia a primit-o de la liderul unei asociaţii a elevilor din Bucureşti. "Cred că sindicatele din învăţământ sunt suficient de mature şi ştiu exact ce au de făcut. Pe de altă parte, ministrul Funeriu face presiuni asupra inspectoratelor şcolare să oprească grevele, ameninţându-i pe inspectori că, altfel, îşi riscă posturile", a declarat Ioan Mang.
Legea educaţiei ajunge în Senat
În altă ordine de idei, Mang a afirmat că senatorilor li s-a cerut să depună amendamente la Legea educaţiei până luni, în condiţiile în care la Senat nu a ajuns forma adoptată în Camera Deputaţilor. Mai mult, democrat-liberalii încearcă să grăbească adoptarea legii, deşi nu există un termen până la care vor putea fi dezbătute amendamentele. "Eu am 600 de amendamente culese din întreaga ţară. Mai au şi colegii mei. Cred că, în total, vor fi peste 2.000 de amendamente, care nu vor putea fi discutate în două săptămâni, oricât şi-ar dori PD-L. În comisia de învăţământ a Senatului şi în plen, ne vom lupta să facem corecturi la lege, inclusiv amendamentele respinse de Camera Deputaţilor", a mai menţionat Mang.
Ştrandul cu valuri, administrat de o societate în faliment
Consilierul local al PRM din Sânmartin, Cristian Laza, se arată nemulţumit de decizia luată la începutul lunii mai a.c în şedinţa CL Sânmartin prin care Ştrandul cu valuri este dat în administrare către SC GCLPS. "Societatea de distribuţie a apei se află în faliment şi, mai mult decât atât, este societatea care a cauzat bugetului un prejudiciu de 11 milioane lei. Administrarea ştrandului a fost încredinţată gratuit, fără să se prevadă măcar un beneficiu pentru bugetul local. Societatea are ca angajaţi consilierii locali ai PD-L, dar şi alte rude ale primarului Popuş", a declarat Cristian Laza. În urma proastei administrări a societăţii de distribuţie a apei, CL Sânmartin a acumulat datorii de câteva milioane de lei, iar pentru a le acoperi a fost nevoit să scoată la vânzare Ştrandul Venus din 1 Mai.
Politicienii români fac jocul UDMR
PRM Bihor condamnă modul în care politicienii români din toate partidele înţeleg să facă jocul UDMR. În aceste condiţii, reprezentanţii PRM consideră că partidele politice nu fac decât să "îi cânte în strună" UDMR, astfel că orice pretenţie a etnicilor maghiari este imediat satisfăcută. "S-a ajuns să se accepte predarea istoriei şi geografiei în limba maghiară. De asemenea, UDMR a cerut ca la Academia de Poliţie să se înfiinţeze o secţie pentru vorbitorii de limba maghiară. De ce ar trebui să creştem poliţişti vorbitori de maghiară?", a declarat Francisc Hathazi, preşedintele PRM Oradea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.