Reţinuţi pentru afişaj electoral pe stâlpi
Liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a reclamat faptul că tinerii social-democraţi care lipeau afişe electorale în noaptea de joi spre vineri în Cartierul Nufărul au fost reţinuţi de Poliţie. Motivul invocat a fost acela că nu au voie să lipească afişe pe stâlpii de electricitate. "În lege nu se specifică acest lucru. Printre locurile enumerate în care este interzis afişajul electoral nu se află stâlpii de electricitate", a precizat Mang, adăugând că municipalitatea nu poate stabili amenzi pentru cei care lipesc afişe pe stâlpi deoarece hotărârile de consiliu local nu pot completa o lege specială. "În toată ţara sunt afişe pe stâlpi, doar în Bihor e interzis. În lege se precizează că este interzis afişajul în scop electoral prin aplicarea pe pereţii sau pilonii de susţinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare şi informare rutieră, precum şi pe sistemele electronice de reglementare a circulaţiei. Nu se precizează nimic despre stâlpi. Cei care pot interzice acest lucru sunt cei de la Electrica, proprietarii stâlpilor", a mai adăugat Mang.

Surprize pentru primarii PD-L
Social-democraţii au repartizat fiecărui director coordonator şi director coordonator adjunct, în funcţie sau demis, câte o comună în care au de îndeplinit un anumit număr de voturi. "Noi le-am recomandat directorilor noştri să nu-şi dea demisia din funcţii şi nici să nu se prezinte la evaluări. Bineînţeles că există suspiciuni asupra celor care au fost păstraţi în funcţii de către PD-L, dar fiecare dintre aceştia sunt răspunzători de câte o comună. Dacă realizează target-ul, vor fi păstraţi în funcţii, dacă nu, vor fi schimbaţi. Asta după alegeri", a precizat liderul PSD Bihor, Ioan Mang. Acesta a mai menţionat că a pregătit mai multe surprize unora dintre primarii PD-L din judeţ, una dintre aceste surprize fiind că PSD va trimite în secţiile de votare din localităţile respective oameni proveniţi din altă parte, care să nu-l cunoască pe primar.

Împotriva scăderii numărului de parlamentari
Senatorul UDMR Attila Cseke susţine că sistemul actual, cu Parlament bicameral, este mai bun, dar ar trebui realizată o departajare mai clară a atribuţiilor celor două camere. Senatul ar trebui să fie o cameră a reprezentanţilor regiunilor, iar Camera Deputaţilor să se ocupe de majoritatea domeniilor de legislaţie. "Statele cu democraţie avansată au bicameralism", a mai menţionat Cseke. În ceea ce priveşte numărul de parlamentari, senatorul UDMR a precizat că nu este de acord cu această propunere, deoarece ar duce la scăderea reprezentativităţii comunităţii maghiare. Acesta a precizat că, în cazul în care ar rămâne două camere şi ar fi 316 parlamentari, după cum propun liberalii, comunitatea maghiară din Bihor va fi reprezentată doar de un deputat, în condiţiile în care, în prezent, sunt trei deputaţi şi un senator ai UDMR.

Referendum inutil
Social-democraţii consideră că referendumul privind Parlamentul unicameral nu-şi are rostul, în condiţiile în care Uniunea Europeană recomandă ca până în anul 2013 toate statele membre să aibă parlament bicameral. "În Parlament s-a văzut de atâtea ori că legile pot ieşi greşit dintr-o cameră, dar se corectează în cealaltă cameră", a precizat senatorul Ioan Mang, adăugând că, dacă Parlamentul ar avea o singură cameră, "s-ar face trecerea spre dictatură". Pe de altă parte, Mang consideră că, dacă se ajunge totuşi la varianta de Parlament unicameral, atunci acesta ar trebui să desemneze preşedintele. "România se va transforma în republică parlamentară. Asigurăm astfel că preşedintele nu devine dictator", a mai menţionat liderul PSD Bihor, care consideră că, de fapt, referendumul este organizat pentru că şeful statului vrea să devieze discuţia spre alte teme decât spre realizările sale în cei cinci ani de mandat.