Deputatul Florica Cherecheş a prezentat un raport al activităţii desfăşurate în acest an în Parlamentul României, menţionând că, din cauza pandemiei de Covid, activitatea parlamentară s-a mutat în mediul online.

În perioada ianuarie-iunie, deputatul PNL Florica Cherecheş, vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ, a adresat 164 de întrebări, a avut 134 luări de cuvânt, a depus 94 declarații politice, a semnat 108 propuneri legislative, din care 22 au fost promulgate ca legi. „Am participat, în această perioadă, la dezbaterea unor proiecte importante de legi, prin care erau adoptate ordonanțele de guvern, emise pentru a răspunde necesităților apărute. De asemenea, am participat la dezbaterea unor legi populiste, care presupuneau un efort bugetar deosebit, fără studii de impact, propuse ori susținute de PSD, doar pentru a pune noi poveri pe umerii Guvernului care, oricum, a avut de luptat cu efectele pandemiei, reușind, totuși, să țină sub control situația, atâta vreme cât a avut pârghiile necesare. Măsurile bune luate la timp au reușit să evite o aglomerare a sistemului sanitar, contaminarea în masă a românilor și un număr ridicat de decese”, a afirmat Cherecheş.

„În urmă cu doi ani am început să atrag atenția asupra unui pericol de contaminare majoră pe care-l reprezintă cele două batale de reziduuri petroliere de pe raza comunei Derna și am depus o mulțime de memorii la câteva ministere, pentru a găsi soluția optimă pentru ecologizarea acestora. Din păcate, răspunsurile primite de la guvernul PSD au fost mereu vagi, comisie după comisie analizând situația și atât. Am reluat în acest an seria consultărilor la ministere și la Administrația Fondului de Mediu și încep să se întrezărească soluții, chiar dacă procesul nu este deloc simplu ori ieftin. Pe raza județului Bihor mai sunt câteva situri contaminate, pe lângă aceste batale, și preocuparea mea este să găsim o soluție potrivită pentru ecologizarea lor”, a menţionat deputatul PNL.

Dintre legile inițiate sau co-inițiate și promulgate în această sesiune parlamentară, Florica Cherecheş a amintit modificarea Legii pentru combaterea ambroziei și Legea prin care se acordă un stimulent educațional de 100 lei pe lună, în vederea participării la grădiniță a copiilor proveniți din familii care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei sau care au părinții absenți.

„Pentru a întârzia răspândirea virusului și a proteja sănătatea elevilor, a familiilor acestora și a cadrelor didactice, toată activitatea didactică a fost mutată în spațiul virtual. Din păcate, unii copii nu s-au putut conecta la „Școala de acasă” din lipsa dispozitivelor sau a conexiunii la internet. M-am alăturat și eu eforturilor Guvernului și inițiativelor private de a le furniza acestor copii cele necesare continuării cursurilor online, și am dăruit 10 tablete conectate la internet pentru tot atâția elevi proveniți din familii cu mijloace limitate, din nordul județului Bihor”, a menţionat Florica Cherecheş.

Deputatul PNL a mai precizat că a preluat de la cetățeni probleme, sugestii, propuneri concrete, pe care le-a transmis către Guvern şi le-a discutat cu miniștrii de resort. „Aceste discuții s-au materializat adesea în prevederi conținute în ordonanțe ori hotărâri de guvern, în metodologii și proceduri specifice, spre satisfacția celor care le-au sesizat, care au apreciat că sunt luați în serios și ascultați”, a declarat Florica Cherecheş, adăugând că, în perioada următoare, continuă atât activitatea parlamentară în sesiune extraordinară, cât și consultările cu cetățeni și firme, audiențele pe diferite teme.