Agendă politică - „Instabilitatea este modul de lucru al PSD”
La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul PNL Bihor, deputații Ioan Cupșa și Florica Cherecheș au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre moțiunea de cenzură și despre realizările Guvernului Orban în cele 3 luni de mandat.
După ce a făcut o scurtă prezentare a evenimentelor petrecute în politica românească în ultimele zile, Ioan Cupșa a spus că anticipatele nu sunt obiectivul principal al PNL ci doar mijlocul prin care să se ajungă la un guvern care să reprezinte interesele românilor.
„Am fost acuzați că am creat instabilitate. Ea a fost creată însă de PSD care, în 3 ani de guvernare, a avut trei guverne la care se adaugă unul interimar și unul liberal. Instabilitatea este modul de lucru al PSD. Ce nu știu însă parlamentarii social-democrați este că votând împotriva alegerilor anticipate în două tururi au votat împotriva românilor, nu împotriva Guvernului Orban. 80% din cetățeni și-au exprimat dorința ca alegerile să aibă loc în două tururi. Prin intermediul alegerilor anticipate vom reda puterea în mâinile românilor. Parlamentul funcționează în avarie, comisiile se întâlnesc când au chef cei de la PSD, iar activitatea în aceste comisii este zero. Comisia juridică, din care fac eu parte, nu s-a mai întrunit de două luni. Avem nevoie de reforme iar acestea nu se pot face fără alegeri. Fără anticipate, 2020 va fi un an pierdut”, a spus, printre altele, deputatul Ioan Cupșa. Întrebat de reporterul Crișanei, de unde rezultă că 80% din cetățeni își doresc alegeri în două tururi, Cupșa a spus că dintr-un sondaj intern al partidului, pe care nu-l poate face public.
„PNL a făcut în 3 luni mai mult decât PSD în 3 ani!”
Deputatul Florica Cherecheș a prezentat o listă cu măsurile pe care guvernul liberal le-a luat în cele trei luni de guvernare afirmând că „PNL a făcut în 3 luni mai mult decât PSD în 3 ani. Guvernul Orban s-a întors cu fața spre români nu spre baroni și proprii lideri politici. Bugetul a fost adoptat înainte de sfârșitul anului, ceea ce PSD nu a reușit nici când avea guvern, plus majoritate. Prin măsurile luate, s-a schimbat atitudinea românilor, a investitorilor, a Uniunii Europene față de țara noastră. La capitolul învățământ, Guvernul Orban a rezolvat problema decontării transportului elevilor și a fost extins programul masă caldă de la 50 la 150 de unități școlare. A început procesul de debirocratizare a învățământului prin tăierea hârtiilor inutile, a fost eliminată supraimpozitarea contractelor part-time, a crescut salariul minim, a fost eliminată supraacciza la carburant, prin intermediul ministrului Boloș au fost salvați 600 de mii de euro pentru proiecte europene și au mai fost atrași 400 de mii. În Diaspora, alegerile au fost organizate în mod civilizat arătând că, dacă se vrea, se poate. Am redus numărul de ministere la 16, pentru că ele erau de fapt create pentru pile și sinecuri. Am adus bugetul la un echilibru ca să poată fi plătite pensiile și salariile. Am eliberat sumele firmelor pentru PNDL, pe care Guvernarea PSD le lăsase cu datorii, am eliberat rambursările de TVA și concedii medicale. PSD adusese în pragul falimentului multe firme din mediul privat. Am corectat odioasa OUG 114 care a lovit puternic în economia României, am înlăturat suspiciunile cu privire la confiscarea banilor de la pilonul 2. Punctul de amendă a fost înghețat la nivelul anului 2019, s-a semnat contractul pentru primul spital regional, cel de la Iași, s-a eliminat coplata pentru serviciile medicale, am venit cu soluții concrete pentru a păstra medicii buni în țară, rezidențiatele se pot face acum și în alte centre medicale nu doar în cele de stat, am început procesul de digitalizare, am eliminat split-TVA-ul, a fost abrogată legea recursului compensatoriu, după ce PSD dăduse drumul la 21 de mii de infractori din pușcării, a fost desecretizat dosarul 10 august, a început procesul de desființare a secției speciale și am făcut un buget realist, care a inclus și creșterea pensiilor și a salariilor dar și investiții”, a spus Florica Cherecheș.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.