Aleşi pentru prima dată prin vot uninominal, parlamentarii bihoreni au încheiat trei sesiuni de la preluarea mandatelor. Activitatea lor a fost analizată inclusiv în ultimul raport de monitorizare prezentat de Institutul de Politici Publice.

Deputatul PSD Sonia Drăghici, aleasă în colegiul uninominal 7 - Oradea-Sud, este membră în comisia pentru sănătate şi familie. Parlamentarul social-democrat a avut 41 de luări de cuvânt în plen în cele trei sesiuni parlamentare, dintre care 19 în acest an. De asemenea, a susţinut 27 de declaraţii politice, pe diferite teme, adresând patru întrebări membrilor Guvernului, care au fost inspirate de sesizările venite din partea locuitorilor judeţului Bihor. În ceea ce priveşte propunerile legislative iniţiate, aceasta s-a numărat printre semnatarii a 27 de astfel de documente.
Reprezentantul Colegiului uninominal 8 - Oradea Nord-Vest este deputatul UDMR Peto Csilla. Aceasta este membră în comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, dar şi secretar în comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi. De la preluarea mandatului, Peto Csilla a luat cuvântul în plen de 16 ori, de cinci ori în sesiunea februarie-iunie 2010. De asemenea, a susţinut 15 declaraţii politice, dintre care 11 în precedentele două sesiuni parlamentare. În ceea ce priveşte propunerile legislative iniţiate de la preluarea mandatului, aceasta a semnat 14 proiecte, 6 dintre ele în acest an. Trebuie precizat că Peto Csilla a recurs la adresarea de întrebări şi interpelări la adresa miniştrilor şi în această sesiune parlamentară, chiar dacă UDMR a fost cooptată în arcul guvernamental. Astfel, din cele 16 întrebări şi interpelări avute de la preluarea mandatului, cinci au fost înregistrate în acest an.
Deputatul PDL Octavian Bot, ales în Colegiul uninominal 9 - Oradea Centru-Est, este membru în comisia pentru politică externă. Activitatea sa în Parlament în cei aproape doi ani de mandat a cuprins 16 luări de cuvânt în plen, majoritatea, adică 15, în sesiunile precedente. De asemenea, a înregistrat o scădere şi în ceea ce priveşte declaraţiile politice. Astfel, din totalul de şapte susţinute până acum, doar una a fost prezentată în anul 2010. La capitolul propuneri legislative, în dreptul său figurează doar patru iniţiative, două depuse în sesiunea februarie-iunie 2010. Niciuna din cele patru iniţiative nu a devenit lege. Membrilor Guvernului le-a adresat, în total, patru întrebări şi interpelări.
În ceea ce-l priveşte pe senatorul UDMR Cseke Attila, acesta a devenit, odată cu accederea formaţiunii din care face parte în arcul guvernamental, ministru al Sănătăţii. În aceste condiţii, activitatea sa în Parlament, ca reprezentant al Colegiului senatorial 1 (Marghita-Săcueni), a fost considerabil redusă, căzând astfel don poziţia de cel mai activ parlamentar bihorean. De la preluarea mandatului de senator, Cseke Attila a avut 11 iniţiative legislative şi a susţinut 17 declaraţii politice, multe dintre ele făcând referire chiar la sistemul sanitar. De asemenea, a adresat 31 de întrebări şi 9 interpelări miniştrilor în perioada în care nu se număra printre ei. Mai mult, adresase trei interpelări primului ministru Emil Boc, devenit între timp şeful său.
Reprezentantul Colegiului senatorial nr. 2 (Beiuş-Ştei-Aleşd), liberalul Cornel Popa, este secretarul Biroului Permanent al Senatului şi membru în comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială. În primele 3 sesiuni parlamentare ale noului mandat, Popa a luat cuvântul în plen de 40 de ori şi a susţinut 35 de declaraţii politice referitoare la impozitul forfetar, activitatea Guvernului, salarii, protestul din justiţie, situaţia din învăţământ şi sănătate, precum şi despre Autostradă. De asemenea, a adresat 20 de întrebări şi interpelări miniştrilor Cabinetului Boc, alte şase interpelări fiind adresate primului ministru. Cornel Popa s-a numărat printre semnatarii şase moţiuni.
Senatorul democrat-liberal Petru Filip, reprezentant al Colegiului senatorial nr. 3 (Ceica-Holod-Salonta-Oradea Sud), este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului. De la preluarea mandatului, Petru Filip a luat cuvântul în plen de 204 ori. de altfel, în raportul prezentat de Institutul pentru Politici Publice, acesta figurează pe poziţia a opta în ceea ce priveşte numărul intervenţiilor avute în acest an - 103. De asemenea, Filip a susţinut două declaraţii politice, ambele în 2009, şi a adresat 3 întrebări şi interpelări miniştrilor, respectiv o interpelare primului ministru.


Reprezentantul Colegiului senatorial nr. 4 (Oradea), social-democratul Ioan Mang, a activat în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, precum şi în comisia pentru egalitatea de şanse. De la începutul mandatului, a adresat trei întrebări şi interpelări membrilor Guvernului, dintre care două în acest an. De asemenea, senatorul social-democrat s-a numărat printre semnatarii a trei moţiuni. În raportul IPP, senatorul Ioan Mang figurează cu cele mai puţine prezenţe la vor'tul final dintre senatorii bihoreni - 40,67% (cu excepţia lui Cseke, care este scutit de drept de la participarea la şedinţele de plen.