Consilierii PD-L nu au grija zilei de mâine
Conform Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, consilierii locali au obligaţia ca, anual, să îşi actualizeze declaraţiile de avere. Neactualizarea declaraţiei cel târziu până la data de 15 iunie pentru anul anterior fiscal, în situaţia dobândirii unor noi bunuri, conduce la deschiderea din oficiu a procedurilor de control.
Consilierii democrat-liberalii şi-au depus la termenul prevăzut de lege declaraţiile de avere. Consilierul Dorin Corcheş, pare să fie un tânăr promiţător, mai ales că are, la vârsta lui, o avere frumuşică. Acesta deţine în Paleu un teren intravilan în suprafaţă de 1.048 mp, respectiv în Rohani, alţi 6.800 mp. În Oradea are un apartament, iar la Rohani, o casă de locuit. În ultimul an şi-a vândut vechiul autoturism, pentru care a încasat 6.300 euro, rămânând doar cu Audi. Acesta mai are contractat un credit de 46.000 de euro. În ultimul an fiscal a încasat, în calitate de angajat al Primăriei, suma de 5.750 lei, iar în calitate de consilier local, alţi 4.060 lei. De asemenea, venitul familiei a fost rotunjit cu bani din chirii, care au reprezentat 10.500 euro.
Consilierul Adelina Coste, care în prezent ocupă şi funcţia de director Cancelarie la Instituţia Prefectului judeţului Bihor, deţine în localitatea Bulz un teren intravilan în suprafaţă de 300 mp. În Oradea are două apartamente în acelaşi imobil. De asemenea, este proprietara unui autoturism fabricat în 2005, iar în 2008 şi-a deschis două conturi în lei, în valoare de 22.745 lei. În plus, are contractate două credite în valoare de 8.000 lei, respectiv 74.000 lei. Potrivit declaraţiei sale de avere, Adelina Coste a încasat anul trecut 2.362 lei, în calitate de administrator la SC Act Legis Consult, alţi 2.571 lei, ca şi consilier juridic la SC Actual Lex Consulting, respectiv 15.567 lei, ocupând aceeaşi funcţie la SC Proiect Bihor. Ca profesor la un liceu din Oradea a câştigat 562 lei, iar ca în calitate de consilier local, 3.735 lei.
Unul dintre cei mai avuţi consilieri rămâne Vasile Petruţ. Acesta, faţă de anii precedenţi, şi-a rotunjit averea cu alte trei terenuri şi clădirile aferente. Anul trecut a vândut opt apartamente de pe strada Războieni, însă valoarea depozitelor sale bancare nu depăşeşte 17.126 lei, respectiv 25.000 euro. În schimb, a făcut numeroase împrumuturi către mai mult persoane juridice, două persoane fizice, respectiv către o societate de brokeraj. Anul trecut a angajat trei credite în valoare de 2 milioane lei. Veniturile sale s-au rotunjit, pe lângă salariul de 84.504 lei, cu sumele din chirii, care depăşesc 397.000 lei.
consilierii NU ar trebui sa fie angajatii primariei,ci ar trebui sa fie oameni din cartierele in care locuiesc,(preferabil apolitici) si care stiu nevoile comunitatii respective