Preşedintele CJ Bihor a pierdut bătălia cu propriul partid
Tentativa preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor de a-şi consolida puterea în cadrul instituţiei a fost sortită eşecului, în condiţiile în care chiar propriii colegi de partid au făcut front comun împotriva sa. Intenţia lui Radu Ţîrle a de-şi subordona, printr-o nouă organigramă, mai multe direcţii şi servicii din cadrul instituţiei pe care o conduce s-a izbit de opoziţia, în special, a liberalilor, dar şi a UDMR. Cele două partide s-au împotrivit cu vehemenţă încercării preşedintelui de a avea o putere mai mare de decizie şi au elaborat o altă organigramă, care vine să-i limiteze puterea şi, în acelaşi timp, să-l ţină sub control politic. Noua organigramă a fost votată la şedinţa CJ de joi, în varianta dorită de PNL şi UDMR.
În urmă cu o lună, preşedintele CJ Bihor propunea un model de organigramă conform căreia o serie de direcţii urmau să-i fie direct subordonate. În aceeaşi şedinţă, consilierii PNL şi UDMR veneau cu o altă împărţire a responsabilităţilor în CJ Bihor. Potrivit propunerii grupului liberal-udemerist, Ţîrle era "deposedat" de o serie de atribuţii, în schimb, ceilalţi vicepreşedinţi, Dumitru Voloşeniuc şi Kiss Alexandru, erau cei care deţineau controlul. În timp ce Ţîrle solicita să aibă în subordine Serviciul Lucrări şi Achiziţii Publice, liberalii şi undemeriştii l-au atribuit lui Dumitru Voloşeniuc. Preşedintele CJ a mai cerut Serviciul Resurse Umane şi Serviciul de Dezvoltare Durabilă, care, în cealaltă variantă, îi reveneau tot lui Voloşeniuc. De asemenea, şeful instituţiei ar fi vrut să aibă sub directa lui supraveghere Compartimentul IT, în condiţiile în care acesta gestionează informaţii electronice preţioase, la fel şi Biroul Relaţii cu Publicul şi Serviciul Coordonare şi Relaţii Instituţionale. În "modelul" PNL-UDMR, Compartimentul IT se afla în subordinea lui Kiss, la fel ca şi Compartimentul GIS.
În ajutorul lui Ţîrle au sărit consilierii din opoziţie. "Vicepreşedinţii nu pot ca, printr-o organigramă trasă de păr, să vă lase fără atribuţii. Măcar instituţia Arhitectului-şef şi Resursele Umane să vă fie în subordine", a avertizat Avrigeanu. În cele din urmă, Radu Ţîrle s-a văzut nevoit să se subordoneze regulilor impuse de propriul partid şi să propună spre aprobare organigrama elaborată de colegii săi. Cum voturile consilierilor PNL şi UDMR au fost suficiente ca organigrama să treacă, în final, Ţîrle a declarat resemnat: "Asta e viaţa. Trebuie să mergem înainte". Totodată, prin noua organigramă, liberalii şi udemeriştii au votat înfiinţarea a 19 posturi noi, deşi Guvernul a blocat orice angajare.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.