Primul 'bolovan' în calea lui Bolojan
Pentru prima dată de la preluarea mandatului, primarul Ilie Bolojan a avut de înfruntat o grea opoziţie venită din partea grupurilor PSD şi PD-L. Pentru că proiectele importante pentru dezvoltarea oraşului pot să fie adoptate doar cu voturile a două treimi dintre consilierii locali în funcţie, actuala guvernare PNL-UDMR mai are nevoie de un singur vot.
Cum este evident că niciunul din cei şapte democrat-liberali nu-şi va da niciodată votul pentru un proiect promovat de adversarii lor politici, singura soluţie este ca măcar un social-democrat să se alăture actualei administraţii. Din păcate, niciunul dintre cei trei PSD-işti nu s-a arătat încântat să susţină în şedinţa CLO proiectele liberal-udemeriste. În urma coalizării PSD şi PD-L, importante proiecte au fost blocate, ele neputând întruni cele18 voturi minimum necesare pentru a fi aprobate. Astfel, primele "victime" ale noii coaliţii au fost cele patru blocuri ANL, grupul PSD şi PD-L hotărând că terenul alocat pentru aceste investiţii nu se pretează pentru construcţia de apartamente pentru tineri, ci pentru construcţia de biserici.
Opoziţia s-a dovedit la fel de hotărâtă şi în cazul proiectului privind avizul de principiu pentru vânzarea Dispensarului TBC de pe Aleea Ştrandului. Cu toate că administraţia orădeană miza pe sprijinul Autorităţii de Sănătate Publică, în final, prezenţa în sală a directorului adjunct Zoe Bitea, membră a grupului PD-L, a încurcat şi mai mult lucrurile. În condiţiile în care viceprimarul Carp susţinea că actul medical desfăşurat la Dispensarul TBC nu respectă normele legale, Bitea afirma contrariul. Prin vânzarea imobilului de pe Aleea Ştrandului, municipalitatea orădeană urmăreşte să obţină noi sume de bani, care vor fi alocate construirii unui pavilion la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde se vor muta cabinetele TBC. După o aprigă împotrivire, pentru a-şi da votul, aleşii social-democraţi au solicitat executivului să precizeze în mod expres ca vânzarea să fie condiţionată de o clauză prin care se stipulează că eliberarea spaţiilor de la Dispensarul TBC se va face doar după ce cabinetelor de aici li se va pune la dispoziţie un alt spaţiu.
Aleşii PSD şi PD-L s-au mai arătat nemulţumiţi şi de proiectele de vânzare a unor terenuri de pe Calea Clujului, inclusiv a celui pe care se află Stadionul Motorul. Conducerea Municipalităţii a explicat că aici se doreşte fie dezvoltarea unui proiect imobiliar, fie a unui alt proiect de afaceri, mai ales că societatea Tiger Amira şi-a exprimat dorinţa să facă în zonă investiţii. "Eu mă abţin de la vot în cazul acestor materiale. Nu vreau să cred că e vorba de o licitaţie cu dedicaţie", a declarat consilierul Mihai Groza. Acestuia i s-a explicat însă că terenurile în cauză vor fi scoase la licitaţie publică, iar cei care vor oferi preţul mai mare vor obţine terenul. Dacă punctele de pe ordinea de zi privind vânzarea unor parcele pe Calea Clujului au trecut doar cu voturile PSD, cel privind Stadionul Motorul nu a mai fost agreat de social-democraţi. Consilierii din opoziţie şi-au motivat votul împotrivă prin faptul că nu sunt de acord cu distrugerea unei baze sportive, înainte de a se construi alta. "Acum vorbim doar de un acord de principiu pentru vânzarea Stadionului. Nu e posibil ca înainte de a da un aviz favorabil pentru o investiţie să vină o firmă să ne ofere o bază sportivă, după care noi să spunem că nu o mai vrem", a precizat Ilie Bolojan.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.