Reforma constituţională, întoarsă pe toate părţile
Clubul Oradea al Asociaţiei Pro Democraţia a organizat, ieri, la Hotel Continental, o dezbatere publică privind necesitatea unei reforme constituţionale în România, moderator fiind preşedintele APD Cristian Pârvulescu. Invitaţiei lansate de APD Oradea i-au dat curs în special reprezentanţi ai scenei politice locale, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile.
Preşedintele APD a precizat că dezbaterea de la Oradea este a zecea organizată în ţară de la începutul anului, proiectul derulat de asociaţia pe care o conduce urmând să se finalizeze cu un raport prezentat la începutul anului viitor. "Vrem să vedem care sunt interesele care se manifestă la nivel local privind reforma constituţională", a menţionat Cristian Pârvulescu, adăugând că ar trebui depăşită discuţia referitoare doar la raporturile dintre instituţii. "Ideea acestei dezbateri mi-a venit anul trecut, la Iaşi, când Genoveva Vrabie, specialistă în drept constituţional, îşi punea întrebarea: chiar avem nevoie de schimbarea Constituţiei? Deci, avem nevoie de o reformă constituţională?", i-a întrebat Pârvulescu pe cei prezenţi, adăugând că dezbaterea trebuie pusă în contextul actual al crizei economice internaţionale. Deşi toţi participanţii la dezbatere au considerat necesară modificarea actualei legi fundamentale a României, justificarea a fost diferită. Astfel, consilierul local Mihai Groza, fost primar interimar al Oradiei, consideră că reforma constituţională este o necesitate deoarece, în prezent, instituţiile statului nu funcţionează. "Necesitatea modificării Constituţiei este izvorâtă din realitatea românească. Sunt absolut convins că nu suportul popular lipseşte, decât poate în cazul unei schimbări radicale, cum ar fi introducerea monarhiei ca formă de guvernământ. Am putea să ne facem griji în privinţa voinţei politice", a declarat democrat-liberalul Octavian Bot. Acesta consideră că, în prezent, s-au schimbat rolurile între Legislativ şi Executiv. "S-a instaurat, la un moment dat, o dictatură a ordonanţelor de urgenţă", a mai precizat Bot, adăugând că şi forma de guvernământ este ambiguă, iar autonomia locală cerută de Uniunea Europeană nu este prevăzută în text.
O sa-i scriu patronului sa vada ce se intampla cu textul din imagine. Vad ca si altii patesc la fel cu acest serviciu. Mai bine desfiintati-l! SI GATA!!!!