"Fabrica de bihoreni" din nou în şantier - Două secţii în reabilitare
Secţiile de obstetrică şi neonatologie ale Maternităţii orădene vor fi complet reabilitate în perioada imediat următoare. Banii pentru lucrările de reabilitare au fost obţinuţi în urma unui proiect iniţiat de fosta conducere pe o finanţare derulată de Ministerul Sănătăţii prin Banca Mondială.
Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 7 milioane lei, iar termenul de execuţie este de 365 de zile calendaristice. Lucrările urmează a fi efectuate de firma Selina, iar serviciul de asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor va fi asigurat de o firmă spaniolă. Din lucrările ce vor fi derulate pe cele două secţii amintim: o recompartimentare parţială şi finisaje interioare (subsol), schimbare finisaje interioare şi tâmplărie interioară/exterioară şi dotare pentru etajele I şi II. Mai apoi, vor fi schimbate pardoselile şi tâmplăria, vor fi refăcute finisajele la pereţi, se va realiza izolarea termică la faţada corpurilor B1 şi B2 şi va izola planşeul dinspre pod cu vată minerală. Fiecare salon va avea grup sanitar propriu. Instalaţia electrică aferentă liftului va fi înlocuită, iar la tablourile electrice de la etajele I şi II vor apărea circuite noi pentru instalaţia de climatizare. Proiectul mai prevede înlocuirea instalaţiei electrice de semnalizare asistentă-bolnav şi a coloanelor de instalaţii sanitare de la etajele III şi IV. Întregul imobil va beneficia în urma lucrărilor de un sistem de siguranţă şi semnalizare incendiu.
Nou director medical la Maternitate
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea de care aparţine Maternitatea, dr. Gheorghe Carp, a subliniat că, în cursul zilei de luni, 6 august, amplasamentul a fost predat firmei constructoare şi că din acest moment aceştia au la dispoziţie 365 de zile pentru finalizarea lucrărilor, conform cerinţelor proiectului. "Eu sunt încrezător şi sper ca lucrările să fie gata mai repede decât termenul prevăzut în proiect. Cred că în 6-8 luni lucrările vor fi finalizate şi cele două secţii vor putea fi din nou puse la dispoziţia pacienţilor", a spus dr. Gheorghe Carp. În altă ordine de idei, dr. Gheorghe Carp a prezentat-o ieri pe dr. Lucia Daina, care ocupă din luna mai a acestui an funcţia de director medical al Spitalului. Dr. Lucia Daina are specializarea în Sănătate Publică şi Management.
Decât "fabrică" mai degrabă i-aţi zice "punctul de trecere a frontierei". Sau "vamă". Ştiţi voi de ce...