În medicina naturistă este recunoscut faptul că soia are o valoare terapeutică deosebită.
În medicina naturistă este recunoscut faptul că soia are o valoare terapeutică deosebită.
Doar în municipiul Oradea, aproximativ 25.000 de femei sunt eligibile pentru înscrierea în programul naţional de depistare a cancerului de col uterin şi alte 60.000, din restul judeţului. Ca urmare a numărului mare de decese cauzate de cancerul de col uterin, campania de testare gratuită se va desfăşura pe tot parcursul acestui an, în vederea depistării precoce a acestei afecţiuni.
Nou-născuţii bihoreni pot fi acum imunizaţi împotriva difteriei, tetanosului şi a tusei convulsive. Direcţia de Sănătate Publică Bihor a reuşit să achiziţioneze de la Ministerul Sănătăţii dozele de vaccinuri Pentaxim, după ce mai multe judeţe din ţară s-au confruntat, câteva luni, cu lipsa dozelor necesare din cauza crizei existente.
Spitalul Clinic Judeţean din Oradea a fost desemnat ca fiind a doua instituţie din ţară în domeniul organizării de licitaţii. Directorul spitalului, dr. Florian Bodog ne-a declarat ieri că procesul început anul trecut pentru scăderea cheltuielilor la nivelul unităţii şi asigurarea transparenţei în cheltuirea banilor publici a plasat spitalul pe un loc onorabil.
După modelul "lăsaţi spitalele să vină la mine", până în 30 iunie Consiliile Locale din Beiuş, Marghita, Salonta şi Bratca vor lua în subordine câte o unitate medicală. Ieri, primarul din Bratca a semnat protocolul de predare-primire a centrului de sănătate din localitate, urmând ca procesul descentralizării să se finalizeze în ultima zi a lunii, cu transferul unităţii spitaliceşti din Beiuş.
Medicii nutriţionişti spun că, în epoca vitezei, de cele mai multe ori alegem alimente care nu necesită prea mult timp pentru a fi preparate.
Mierea de salcâm constituie un deliciu de neegalat, fiind mult apreciată pentru savoarea sa, pentru valoarea energetică mare (300 kcal la 100 g produs) şi pentru multiplele proprietăţi terapeutice.
Dieta se ţine timp de două săptămâni, după care se începe un regim alimentar echilibrat, bogat în fructe, legume, carne slabă, seminţe, cereale. Pe cât se poate, se vor evita mâncărurile gătite cu carne grasă, prăjelile, dulciurile, pâinea albă.
Legumele sunt o parte importantă a alimentaţiei, omul fiind un omnivor care are nevoie de foarte multe vitamine.