Altă faţă, altă viaţă: În căutarea tinereţii fără bătrâneţe...
Cu trecerea anilor, organismul uman produce natural din ce în ce mai puţin acid hialuronic - nimic altceva decât o proteină ce există în mod natural în corpul uman şi care menţine apa în ţesuturi, asigurând hidratarea fibrelor de colagen şi elastină - iar pielea se deshidratează, îşi pierde din volum şi elasticitate, toate acestea ducând la apariţia ridurilor. De asemenea, obrajii şi buzele îşi pierd din volum, corpul grăsos al feţei ptozează, schimbându-se astfel forma feţei arătându-ne mai obosiţi şi mai bătrâni decât ne simţim.
Un tratament cu personalitate
Acidul hialuronic are rolul de a menţine cele mai importante caracteristici ale epidermului: supleţea, elasticitatea şi tonicitatea. O piele mai fină şi mai elastică reface gradul de hidratare şi conferă volum, iar o simplă injectare cu acid hialuronic reface volumul pierdut din piele. „Fiecare pacient este unic iar indicaţia de injectare se face personalizat atât în ceea ce priveşte zonele de injectat cât şi cantitatea necesară" susţine Dr. Adrian Tirla, medic specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, doctor în ştiinţe medicale, care precizează că sunt foarte importante şi tratamentele asociate care vor duce în final la rezultate excepţionale. Desigur, există şi contraindicaţii de care medicul va ţine cont. De asemenea, acidul hialuronic nu se injectează în pleoape, în vasele sanguine (intravascular) şi nu trebuie utilizat în combinaţie imediată cu un tratament cu laser, un peeling chimic profund sau o dermabraziune. Este foarte important ca medicul să informeze pacientul asupra efectelor secundare potenţiale în urma acestui implant, care pot apărea imediat sau cu întârziere, spune Dr. Adrian Tirla, care este şi fondatorul Estetic Dyn Clinic Oradea, situată pe str. C-tin Brâncuşi, nr. 3, unde efectuează curent aceste tratamente. Specialistul orădean recomandă precauţie în cazul pacienţilor care prezintă tulburări de conducţie cardiacă sau tulburări de coagulare care dezvoltă risc de hematoame şi sângerări în timpul injectării. Nu în ultimul rând, unele produse de ultimă generaţie cu acid hialuronic conţin anestezic local (lidocaină), astfel că trebuie cunoscute efectele adverse ale acestor substanţe.
Nu tot ce zboară se injectează
Ar fi bine ca pacientele să se informeze asupra firmei producătoare a acidului hialuronic, deoarece folosirea unor produse no-name sau de producţie îndoielnică sau necunoscută este periculoasă. În nici un caz, injectarea nu trebuie facută de persoane neautorizate, în zone improprii şi fară a cunoaşte anatomia regională, deoarece se riscă înţeparea unor filete nervoase sau a unor vase de sânge de mari dimensiuni care pot duce la hematoame disecante sau paralizii de nedorit. De asemenea folosirea produselor necorespunzătoare (se poate spune şi ieftine) poate duce la reacţii alergice majore, tumefieri persistente (săptămâni de zile) în zonele injectate, noduli subcutanaţi şi chiar eficacitate slabă cu efect de umplere redus. „Am întâlnit cazuri de necroză în regiunea glabelară, abcese şi granuloame în zonele injectate. Persistenţa reacţiilor inflamatorii mai mult de o săptămână sau apariţia oricărui alt efect secundar trebuie semnalate medicului de către pacient în cel mai scurt timp", precizează Dr. Adrian Tirla,
În doi timpi şi trei mişcări
O sesiune de tratament durează în general între 15-30 minute, majoritatea persoanelor acuzând doar un disconfort uşor la injectare, iar efectele secundare sunt uşoare sau medii şi dispar după câteva zile. În majoritatea cazurilor, mai ales când se tratează buzele, se poate efectua o anestezie topică sau locală. Cantitatea de injectat depinde de zona care trebuie corectată, aceasta variind de la 1 la 10 fiole. Rezultatele se văd imediat şi sunt spectaculoase. Abilităţile tehnice ale medicului sunt esenţiale în ceea ce priveşte reuşita tratamentului, de aceea această soluţie trebuie utilizată numai de către medici care au beneficiat de o formare specifică privind tehnica de injectare pentru umplere. Acidul hialuronic este un gel resorbabil care dispare în mod natural în timp. Aceasta presupune că puteţi opta pentru momentul următoarei şedinţe de tratament (între 6-12 luni) pentru păstrarea efectului dorit.
Oportunitatea de a ameliora aspectul feţei este astăzi la îndemâna oricui datorită procedurilor estetice. Procedura facilă şi recuperarea rapidă duc în prezent la cea mai eficientă soluţie de atenuare a ridurilor şi deci la reîntinerire facială. Astfel încât, oricărei persoane care doreşte să-şi mărească sau să-şi remodeleze volumul buzelor, să-şi corecteze ridurile sau să-şi recapete volumul feţei, nu-i rămâne decât să apeleze la serviciile clinicilor de specialitate în căutarea tinereţii fără bătrâneţe...
Comentarii
Nu există nici un comentariu.