Băile Felix - Manager nou, proiecte noi
La Spitalul Clinic de Recuperare Felix, în ultimii cinci ani s-au perindat la conducere cinci manageri. Unii s-au străduit, şi în parte au reuşit, să menţină spitalul în stare normală de funcţionare, chiar să aducă îmbunătăţiri de ordin funcţional.
Venirea la conducere, în decembrie 2010, a dr. Ramona Nicoleta Suciu, în calitate de manager, şi a prof. univ. dr. Liviu Lazăr, în funcţia de director medical, a dus la îmbunătăţirea sistemului managerial în sensul unei mai bune şi corecte gestionări a fondurilor, în crearea unui climat bazat pe colaborare şi principialitate cu întregul personal, cu instituţiile partenere, dar şi cu deschidere şi receptivitate faţă de doleanţele şi sugestiile pacienţilor. Acum când multe unităţi sanitare se confruntă cu datorii, când subvenţiile pentru serviciile medicale sunt tot mai riguros acordate, echipa managerială de la Felix îşi dovedeşte eficienţa şi competenţele. Argumentele se regăsesc în proiectele realizate şi cele de perspectivă. Astfel, au fost demarate lucrările de reabilitare la sala şi bazinele de hidrokinetoterapie adulţi, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii. Valoarea lucrării este de 700.000 lei şi va cuprinde: reabilitarea în întregime a sălii cu bazine, cu sistem de ventilaţie performant, reabilitarea celor patru bazine, cu punerea în funcţiune a două dintre ele, care nu au funcţionat niciodată, respectiv un bazin pentru bolnavii neurologic şi unul pentru elongaţii subacvale. Bazinele vor fi dotate cu lifturi mobile pentru accesul bolnavilor cu deficienţe de mers. Lucrările au început la 1 iunie 2011 şi se vor finaliza în toamna acestui an. Tot cu finanţare ministerială s-au finalizat procedurile de achiziţii pentru aparatură şi echipamente medicale performante: combine de electroterapie, aparate de ultrasunete, de unde scurte, benzi de mers elecromagnetice, mese de kinetoterapie reglabile, biciclete ergonomice reglabile etc. În cadrul proiectului transfrontalier Biharmed se va achiziţiona un dispozitiv robotizat de asistenţă şi control al mersului, unic în ţară şi Europa de Est. Toate aceste realizări au dus la creşterea nivelului de competenţă şi a gradului de clasificare a spitalului, de la nivelul de competenţă 5 la II M, ceea ce înseamnă criterii de finanţare mai bune de la CAS. Pentru anul viitor s-a propus modernizarea saloanelor, a băilor aferente, dotarea cu instalaţii de aer condiţionat.
Dincolo de aceste proiecte, care asigură cadrul necesar desfăşurării actului medical, nu putem trece cu vederea înaltul profesionalism al întregului personal, medici, profesori, asistenţi şi infirmiere, care îmbină armonios în tratamentul de recuperare beneficitatea apei termale cu performanţele aparaturii medicale şi cu terapia prin cuvânt.
domnule racuciu,esti la tratament , articolul este tendentios,te dai mare dar nu esti corect,la fel ai scris aiureli cu padurea si brigadierul hot, l-ai facut erou.mai odihnestete.
si pe care nu-i dotam ,si de care am uitat sa amintim in articol,bine ca ne asigura nr. de proceduri
sa nu-i uitam pe cei de la baza de tratament hotel ceres baile 1 mai ,care tot anul trag din greu
Si cu stresul personalului ce facem domnilor?Suntem medici si ar trebiui sa stim cum se trateaza! Ar trebui protejat personalul,doamna manager!