Congres de stomatologie la Băile Felix - Denta orădeană
Peste 1.800 de participanți iau parte, în aceste zile, la evenimentul științific, organizat de Facultatea de Medicină și Farmacie acum și în format hibrid. Ajuns la cea de a XV-a ediție a sa, congresul dedicat stomatologiei, „Denta orădeană”, are loc, între 18 și 20 aprilie, la Băile Felix.
Evenimentul de deschidere a congresului, desfășurat joi dimineața, în sala de conferințe a hotelului „President”, din Băile Felix, a fost deschis de conf. univ. dr. Gabriela Ciavoi, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea. Gabriela Ciavoi, care este și director al Departamentului de Medicină Dentară al facultății orădene, a anunțat că la congresul intitulat „Performanță prin interdisciplinaritate în stomatologia contemporană” participă 18 lectori, din centre universitare precum: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, București și Oradea. „Azi dimineață aveam înscriși 1.826 de participanți on-line și 182 de specialiști în stomatologie prezenți”, a mai spus Gabriela Ciavoi.
Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a declarat că prezența sa la deschiderea evenimentului științific „este o formă de respect pentru ceea ce faceți dumneavoastră pentru sănătatea dentară a noastră, a copiilor și a părinților noștri”.
Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, consideră că manifestarea este încă o dovadă a „unei sănătoase vieți academice și un prilej de relaționare între specialiști și sectorul economic”. „Aveți o meserie nobilă, iar faptul că vă dedicați timpul pentru a vă spori valoarea profesională, prin participarea la acest congres, este extraordinar. Vă asigur că Universitatea din Oradea va rămâne, și pentru dumneavoastră, un element de bază în zona universitară, științifică și practică în care activați”, a mai spus prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.
„Universitatea din Oradea susține acest tip de manifestări științifice, având credința că fiecare astfel de întrunire adaugă câte un element novativ meseriei dumneavoastră. Vă doresc succes, cu speranța că ne va fi nouă, pacienților, din ce în ce mai ușor să trecem pragul cabinetelor stomatologice”, a declarat președintele Senatului Universității din Oradea, Aurel Căuș.
Directorul Direcției de Sănătate Publică Bihor, conf. univ. dr. Daniela Rahotă le-a mulțumit stomatologilor bihoreni pentru că i-au fost, „de fiecare dată”, alături instituției pe care o reprezintă, în activitățile de prevenție stomatologică și de promovare a sănătății orale. „În ultimul an, am derulat, împreună cu studenții de ieri, medicii de azi, sute de activități de informare, educare și comunicare dedicate copiilor. Vă felicităm și vă mulțumim pentru toate acestea”, a punctat conf. univ. dr. Daniela Rahotă.
La rândul său, prof. univ. dr. Florian Bodog, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie, a apreciat „curajul” celor prezenți de a prezenta realitatea și provocările cu care se confruntă în practica stomatologică. „De fiecare dată, când ne întâlnim, ca specialiști, trebuie să învățăm unul de la celălalt”, consideră prof. univ. dr. Florian Bodog. Prodecanul Medicinei orădene și-a încheiat alocuțiunea dorindu-le medicilor stomatologi: „Să faceți cât mai multe zâmbete frumoase!”.
În următoarele trei zile, pe lângă intervențiile științifice ale celor prezenți, la „Denta orădeană” se vor desfășura și o serie de workshop-uri al căror scop este acela de a-i conecta pe participanți la cele mai moderne tehnici și tehnologii din domeniul stomatologiei. „Workshop-ul «Aplicațiile realității virtuale în serviciile medicale stomatologice» prezintă tehnologia care îți permite să experimentezi lumi virtuale într-un mod foarte realist, făcându-te să uiți, pentru moment, de locul în care te afli. Ochelarii VR au un beneficiu extraordinar, acela de a reduce stresul și starea de anxietate pe care pacientul le manifestă pe scaunul stomatologic”, explică conf. univ. dr. Liana Tudor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.