Depistarea precoce a cancerului de sân - Vă poate salva viața!
Direcția de Sănătate Publică Bihor desfășoară, în luna octombrie, o campanie de informare, educare și comunicare, cu scopul de a crește atenția și gradul de conștientizare al populației privind prevenirea și depistarea precoce a cancerului de sân.
Incidența cancerului de sân depășește cu mult rata celorlalte tipuri de cancer, în toate țările, indiferent de nivelul de dezvoltare al acestora. În România, cancerul mamar reprezintă mai mult de un sfert din totalul cancerelor la femei. De asemenea, cancerul de sân reprezintă principala cauză de deces prin cancer, fiind responsabil pentru 15% din totalul deceselor cauzate de această boală în rândul populației feminine, la nivel global. Numărul femeilor din România care mor prematur, anual, din cauza cancerului de sân este de 2.779. România este una din țările unde rata de supraviețuire este mică tocmai din cauza procentului redus al femeilor care efectuează screening-ului mamar.
Campania Luna Internațională de Conștientizare despre Cancerul de Sân are ca obiective creșterea nivelului de informare și conștientizare despre factorii de risc și modul prin care aceștia pot influența evoluția bolii, metodele de prevenire a cancerului de sân și importanța efectuării screeningului pentru cancer de sân.
Șansele de vindecare depind foarte mult de momentul și perioada diagnosticării. Organizația Mondială a Sănătății recomandă screeningul prin mamografie pentru populația feminină cu vârste între 50 și 69 ani, pentru că în acest interval de vârstă incidența este cea mai mare.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.