Centrul Cultural Posticum din Oradea a găzduit, în perioada 23-25 aprilie, o serie de cursuri pentru medicii de familie din judeţ. Întâlnirile au fost organizate de Asociaţia Medicilor de Familie Bihor în colaborare cu cea a Medicilor Generalişti şi Colegiul Medicilor Bihor. Conferinţa medicală, susţinută vineri în cadrul cursului, a avut ca temă paleaţia în oncologie şi vine în completarea celei de joi, desfăşurată sub egida: "Abordări profilactice, curative şi de paleaţie în practica medicului de familie".

Din cei aproximativ 320 de medicii de familie din judeţ, mai puţin de jumătate s-au înscris pentru a urma cursul medical facultativ. Potrivit preşedintei Asociaţiei Medicilor de Familie Bihor, dr. Monica Eva Vajda, aceste întâlniri au loc anual şi se adresează strict medicilor de familie. Anul acesta, cei 150 de specialişti care au decis să urmeze cursurile desfăşurate la Centrul Posticum din municipiu au avut ocazia să participe joi la conferinţa medicală "Abordări profilactice, curative şi de paleaţie în practica medicului de familie". "Medicii de familie care nu s-au prezentat la întâlnirile din această perioadă au posibilitatea să participe la alte manifestări de acest fel, în alte localităţi, chiar şi în străinătate", a precizat dr. Monica Vajda. La finalul manifestărilor, fiecare medic urmează să fie evaluat şi acreditat cu puncte de educaţie medicală continuă (EMC), stabilite de Colegiul Medicilor, iar costul cursurilor se ridică la suma de 100 de lei pentru fiecare participant. În cursul zilei de ieri, cursanţii au avut ocazia să asiste la conferinţa medicală care a avut ca subiect de dezbatere paleaţia în oncologie.

Alături de cei 150 de medicii de familie, au participat şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, şi directoarea Casei de Asigurări de Sănătate judeţene, ec. Emilia Gogoneaţă.