Consumul frecvent de alimente fast-food poate fi asociat cu un risc crescut de apariţie a depresiei, avertizează un studiu realizat de oamenii de ştiinţă spanioli.

Conform cercetătorilor, persoanele care mănâncă în mod frecvent fast-food prezintă un risc cu circa 50% mai ridicat de a suferi de depresie, comparativ cu persoanele care au o alimentaţie sănătoasă. Rezultatele studiului, realizat pe circa 9.000 de persoane, asociază obişnuinţa de a consuma alimente de tip fast-food unei vieţi sedentare, la care se adaugă şi consumul sporit de grăsimi nesănătoase, care afectează echilibrul chimic de la nivelul creierului.  De altfel, ingredientele din hamburgerii obişnuiţi sau mega-burgerii care au revoltat specialiştii occidentali datorită conţinutului uriaş de grăsimi au constituit obiect de studiu pentru nutriţionişti. Astfel, în compoziţia lor intră următoarele „ingrediente": sare, zahăr, dextroză, praf de ceapă, maltodextrină, aromă de unt, extract de drojdie, praf de usturoi, hidrolizat de porumb, soia, proteine de origine animală şi vegetală, arome pentru carne de vită uscată, uleiuri parţial hidrogenate de floarea soarelui bumbac şi soia, gumă arabică, soia, ulei de palmier, sos Worcestershire praf, oţet distilat, melasă, sirop de porumb, aromă de tamarind şi silicat de calciu.