Tinereţe frântă la 15 ani, ca în "Moartea domnului Lăzărescu" - Plimbată până la comă
Se întâmplă în Bihor. O tânără de doar 15 ani a ajuns în comă la Spitalul Municipal Oradea, după ce a fost plimbată de la un medic la altul. Mama fetei a reclamat că adolescenta a fost diagnosticată târziu cu meningo-encefalită acută, iniţial fiind tratată pentru probleme cu bila. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a deschis o anchetă în acest sens.
Claudia Munteanu, mama adolescentei, a depus joi sesizarea la DSP Bihor. "Ne-a sesizat că în 11 octombrie fiica sa, care acuza dureri de cap, a fost văzută de un medic de familie din Popeşti. Acesta a trimis-o la spitalul din oraşul Marghita, unde i s-a dat un tratament pentru trei zile, spunând că ar avea o problemă cu fierea. După alte trei zile a fost nevoită să cheme din nou ambulanţa, pentru că starea i se agravase", a povestit şeful DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă. Conform aceleiaşi surse, ulterior, medicul de familie din Popeşti a trimis-o pe fată la Oradea, la Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu", unde i-a fost făcută o puncţie în urma căreia medicii au concluzionat că tânăra avea meningo-encefalită acută. "În 22 octombrie, tinerei i s-a făcut o investigaţie cu computerul tomograf (CT), care a confirmat diagnosticul, iar în 29 octombrie pacienta a intrat în inconştienţă, motiv pentru care a fost trimisă la secţia ATI, unde a intrat în comă după câteva ore", a mai spus Daniela Rahotă.
Comisie de malpraxis întrunită la DSP
Disperată, mama tinerei cere să i se dea explicaţii privind motivul pentru care copilul a fost diagnosticat atât de târziu. "Noi am primit o sesizare în care ni se spune că «aceasta este declaraţia unei mame disperate care vă cere ajutorul». Prin urmare, am dispus întrunirea comisiei de malpraxis pentru a studia acest caz", a spus Rahotă. Comisia va analiza situaţia creată şi, dacă va fi cazul, săptămâna viitoare va sesiza Colegiul Medicilor pentru a stabili o eventuală vinovăţie a personalului medico-sanitar. În afara acestui lucru, Claudia Munteanu s-a declarat nemulţumită că medicii de la secţia ATI a Spitalului Municipal din Oradea au refuzat să-i facă tinerei şi o investigaţie RMN. "Mama ne-a spus, la internare, că fetei i-a fost prescris algocalmin de către medicul de familie din Popeşti, apoi a stat acasă, după care a fost dusă la spitalul din Marghita şi apoi din nou acasă, până când starea ei s-a înrăutăţit foarte tare şi a fost adusă la noi. Evoluţia bolii tinerei, meningo-encefalită acută, a fost foarte rapidă, pe fondul unei imunităţi foarte slabe, dar vă pot asigura că i s-a făcut la timp CT-ul, iar RMN-ul despre care vorbeşte nu a fost considerat necesar de către medicii specialişti. De altfel, la nivelul spitalului s-a constituit o comisie multidisciplinară, condusă de doctorul Ritli Ladislau, care a concluzionat că nu era nevoie de RMN, pentru că CT-ul relevă mai bine leziunile suferite", a declarat managerul Spitalului Municipal, Ovidiu Laurean Pop. Chiar dacă specialiştii i-au explicat clar că nu este nevoie de RMN, mama pacientei a insistat, aşa că au transportat-o pe pacientă la Spitalul Pelican, unde i s-a făcut şi RMN-ul. Din nefericire pentru mama disperată, la ora aceasta, adolescenta este ţinută în viaţă doar de aparate, fiindu-i grav afectat trunchiul cerebral.
1. Probitatea profesională a doctorului Ritli Ladislau, ca şi simţul deontologiei medicale, nu pot fi contestate! 2. Domnul Dr. Ritli nu este absolvent al Facultăţii de Medicină din Oradea. Care are cadre universitare de rang superior! 3. Algocalminul a fost scos de mult din arsenalul terapeutic! 4. Mama tinerei are tot dreptul să sufere pentru fiica ei... Dar nu aparţinătorii trebuie să decidă ce examinări să fie efectuate pacientei. 5. Nicio analiză biochimică sau instrumumentală nu este act terapeutic. 6. Când judecăm, trebuie să o facem cu raţiunea , nu cu sentimentele: numai pe baza faptelor obiective. 7. Mal praxis există în toată lumea şi nu numai în medicină. Ci şi în strategia militară, religie, justiţie, politică, sociologie... Nu credeţi?!
ce chitita avocateasca: NECLIGENTA CRIMINALA= OMOR se numeste malpraxis...se face o comisie care, stim bine ca ''corb la corb nu-si scoate ochii" a se citi Ritli la Ritli etc. Sa se faca o COMISIE INDEPENDENTA, din afara 9poate fi din Ungaria, Austria etc.) apoi sa vedem... Him...SORBONICA isi arata roadele...
ce chitita avocateasca: NECLIGENTA CRIMINALA= OMOR se numeste malpraxis...se face o comisie care, stim bine ca ''corb la corb nu-si scoate ochii" a se citi Ritli la Ritli etc. Sa se faca o COMISIE INDEPENDENTA, din afara 9poate fi din Ungaria, Austria etc.) apoi sa vedem... Him...SORBONICA isi arata roadele...