Ucisă de o injecţie împotriva răcelii
O banală injecţie cu penicilină a curmat viaţa unei orădence în vârstă de 45 de ani. Femeia s-a prezentat în cursul zilei de sâmbătă la cabinetul unui medic de familie, altul decât cel la care fusese înscrisă, acuzând dureri de spate şi simptome de răceală. Ulterior consultului medical, specialistul i-a prescris pacientei un tratament injectabil cu penicilină. Serul i-a fost administrat de către asistenta medicală, însă, la 24 de ore, orădeanca a decedat, cauzele nefiind elucidate încă.
Direcţia de Sănătate Publică Bihor a fost informată, la începutul acestei săptămâni, despre decesul enigmatic al unei orădence. În vârstă de 45 de ani, femeia a apelat, sâmbătă, la un consult medical, prezentând iniţial un început de răceală. Potrivit şefului Direcţiei Sanitare, dr. Marius Pîrcioagă, pacienta nu s-a prezentat la cabinetul medical unde era înregistrată, ci, din motive necunoscute, a fost investigată de un alt medic. În urma consultului, orădeanca a fost diagnosticată cu o formă, nu foarte gravă, de răceală. Tratamentul prescris presupunea administrarea de penicilină injectabil. Câteva ore mai târziu, în decursul aceleiaşi zile, asistenta de la cabinetul medicului care a consultat pacienta în cauză i-a administrat prima injecţie.
La puţin timp de la injecţie, starea de sănătate a femeii s-a agravat, aceasta intrând în stop cardio-respirator. Rudele orădencei au solicitat ajutorul SMURD. Ajunse, în scurt timp, la faţa locului, cadrele medicale s-au luptat preţ de 45 de minute să o menţină stabilă şi au transportat-o de urgenţă la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean. Aceasta a fost internată pe secţia de Terapie Intensivă şi la nici 24 de ore, femeia, a decedat. Sesizată în privinţa morţii suspecte a unei paciente, Direcţia de Sănătate Publică judeţeană a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările decesului. Potrivit directorului instituţiei, asistenta care i-a administrat injecţia trebuia să o supună unui test de sensibiliate, însă se pare că acest lucru nu s-a întâmplat. Dr. Pîrcioagă a mai informat că se vor desfăşura anchete atât la nivelul cabinetului medical, cât şi la UPU, însă este convins că medicii de la SMURD şi-au făcut datoria, iar vina nu le aparţine. "Investigaţiile vor scoate la iveală adevăratul motiv al decesului, iar până în prezent au fost interogaţi atât medicul, cât şi asistenta, însă rezultatele se vor şti abia la final", a spus şeful DSP Bihor.
Familia decedatei a depus plângere penală împotriva asistentei medicale. Deşi pentru moartea orădencei, care a lăsat în urma sa patru copii şi un soţ, se va găsi un vinovat, incidentul, ca atare, este regretabil pentru sistemul de sănătate.
Domnilor de la sanatate,pina cind ne mai lasati pe mana unor persoane incompetente si fara nici un pic de responsabilitate. Ar trebui sa se gindeasca ca lucreaza cu oameni dar DUMNEZEU este bun si o sa le plateasca si lor odata. Daca ai merge la ei numai cu sacul plin ,altfel nu se uita la tine. Va rugam sa dati in presa numele acestor criminali, dar si pedeapsa care oricum va fi prea mica fata de ce au facut.