Salvați Copiii desfășoară o campanie la nivel național pentru strângerea de fonduri cu care să cumpere echipamente de protecție, consumabile și aparatură medicală pentru spitalele care au mare nevoie de ele. Pe listă se află și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Spitalul Orășenesc „Episcop N. Popovici” Beiuș și Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea” Marghita.

Salvați Copiii a început echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de Covid-19. În urma solicitărilor primite de la spitale, organizația a achiziționat prioritar, din fondul de urgență deschis pentru spitale, echipamente și materiale medicale indispensabile în lupta medicilor.

Au fost colectate fonduri totale în valoare de peste 275 de mii de euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, DPD România, BCR, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Asociația Club Sportiv „RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 65.028 euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Este crucială întărirea capacității spitalelor de a interveni și gestiona cazurile de contaminare, iar medicii, aflați în prima linie, au nevoie de echipamente de protecție: măști, mănuși, halate de protecție, ochelari de protecție, consumabile: dezinfectanți, săpun lichid, prosoape de hârtie și aparatură medicală: 50 de spitale au solicitat aparatură medicală vitală și echipamente de protecție, în valoare de 3 milioane de euro. Din cele 330 de echipamente medicale solicitate, medicii au nevoie urgentă de: videofibroscoape, ventilatoare performante, lămpi bactericide UV mobile, sisteme de resuscitare, injectomate, monitoare de funcții vitale, pulsoximetre, nebulizatoare, termometre no touch, ochelari de protecție, 170 de kituri de echipamente de protecție cu halat impermeabil și costum chirurgical, 2.000 de litri de dezinfectanți, 10.000 de halate de unică folosință, 10.000 de măști de unică folosință, 10.000 de teste coronavirus și aparatură necesară pentru telemedicină (PC, imprimată, căști cu microfon, laptop).

Pe lista spitalelor care au solicitat echipamente de protecție, dezinfectanți și aparatură medicală se află și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Spitalul Orășenesc „Episcop N. Popovici” Beiuș și Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea” Marghita.

Companiile pot susține întărirea sistemului medical românesc prin contribuții în contul special RO43RNCB0071011434790083 deschis la Banca Comercială Română. Donații individuale se pot face direct pe site-ul salvaticopiii.ro. Pentru informații suplimentare, puteți scrie la secretariat@salvaticopiii.ro.