Centrul „Sfântul Martin” din Ioaniș - Întâlniri cu părinții
La sfârșitul lunii iunie, au fost organizate două întâlniri cu părinții copiilor care frecventează activitățile centrului after-school „Sfântul Martin” din Ioaniș.
Părinții au făcut eforturi să ajungă la aceste întâlniri, pentru că mulți dintre ei au mulți copii acasă în grijă și mult de lucru în gospodăriile lor. Unii și-au lăsat copiii mai mari să aibă grijă de cei mici, în timp ce alții au fost nevoiți să vină cu copiii cei mici la ședință. Faptul că au fost prezenți indică importanța pe care părinții o conștientizează că o are centrul în viața comunității.
Părinții au fost întâmpinați de educatoarele de la centru, de asistentul medical Manuela Rațiu, de coordonatorul de voluntari Patricia Ștefan și de psihologul centrului, Adela Popa Ghițulescu.
Ca de obicei, întâlnirea s-a desfășurat în mod restaurativ. În primul cerc, părinții au fost provocați să spună una dintre calitățile pe care fiecare dintre copiii lor le deține. La rândul lor, educatorii și psihologul au vorbit despre progresele realizate de copiii care frecventează centrul în anul școlar care s-a încheiat și le-au oferit părinților un feed-back personalizat.
Având în vedere rolul important al fiecărui părinte în educația copiilor, dar și relația care s-a sudat pe parcursul anilor între educatori și părinți, s-a stabilit împreună programul cu privire la activitățile care vor avea loc pe perioada vacanței.
O temă importantă a fost susținută de Adela Popa Ghițulescu despre relația „Părinte-copil”, fiind prezentate cele cinci limbaje ale iubirii, prin care părinții au fost ajutați să descopere felul în care ei și copiii lor își manifestă iubirea.
La final, toți participanții și-au manifestat recunoștința unii pentru alții, motiv pentru care această întâlnire nu se putea încheia fără lacrimi de bucurie, dar și cu momente de reflecție asupra tuturor momentelor petrecute împreună.
Activitatea este derulată în cadrul proiectului „Dezvoltare locală pentru comunități dezavantajate din Județul Bihor”, sprijinit financiar de Granturi SEE & Norvegiene prin intermediul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala - FRDS.
Lidia BOGDAN, educator
Comentarii
Nu există nici un comentariu.