Consecințele negative ale fumatului asupra sănătății organismului - Activitate de conștientizare la Centrul de Zi
Joi, 20 aprilie, copiii din Centrul de Zi Oradea au luat parte la o activitate de conștientizare a consecințelor negative ale fumatului asupra sănătății organismului uman.
Copiii au manifestat interes și curiozitate, implicându-se cu entuziasm într-o discuție interactivă despre substanțele nocive pe care le conțin țigările, finalul activității având drept scop prevenția și intervenția în renunțarea la fumat.
Pe de altă parte, zilele trecute, beneficiarii Centrului de Zi au primit vizite menite să-i ajute să socializeze și să le dezvolte orizonturile profesionale. „Așa cum ne-au obișnuit, cu multă bunăvoință și dragoste față de copii, studenții Facultății de Drept din Oradea, alături de cadrele didactice, Lavinia Onica-Chipea și Oana Mihăilă, au adus zâmbete pe chipurile copiilor din Centrul nostru de Zi, dăruindu-le pachete cu dulciuri, jucându-se împreună și distrându-se în sala de sport a centrului, unde și-au exersat abilitățile motrice, dansând și simțindu-se bine”, au anunțat reprezentanții DAS Oradea. De asemenea, Victor Moga, un voluntar foarte implicat și dornic de a-i face veseli, le-a oferit un concert de karaoke, în cadrul căruia a adus zâmbete pe chipurile copiilor, interpretând melodii precum „O lume minunată”, „Vine, vine primăvara”, „Africa-i o țară plină de mistere”. La rândul lor, copiii i-au oferit acestuia un recital de cântece, finalul momentului fiind animat de zeci de baloane multicolore cu care aceștia s-au distrat copios.
Serviciul social ,,Centrul de Îngrijire de Zi” funcţionează în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, centrul fiind direct subordonat directorului executiv al DAS Oradea.
Beneficiarii serviciilor sociale acordate în centru sunt: copii de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă şi părinţii copiilor cărora li se acordă prestaţii şi servicii destinate prevenirii separării lor; copii care au beneficiat de o măsură de protecție specială şi au fost reintegraţi în familie; copii care beneficiază de o măsură de protecţie specială; părinţii ai căror copii beneficiază de o măsură de protecţie specială; copii aflaţi în situaţie de dificultate sau de risc de excluziune socială (proveniţi din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, cu un nivel scăzut de educaţie), existând posibilitatea de abandon şcolar şi familial; alte categorii de persoane cu situaţii similare.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.