Exemplu de bune practici - Studenți clujeni, în vizită la CAS Bihor
Luni, 10 aprilie, treizeci de studenți din anul II de la Școala de Sănătate (Programul postuniversitar de medicină integrativă bio-comportamentală – UBBMed, Secțiunea III – Sănătate și politici publice) din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, împreună cu profesorul coordonator Marius Ungureanu, au vizitat Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor.
După cum declara Dorel Dulău, directorul general al CAS Bihor, „pe parcursul a două ore, am discutat despre modul de desfășurare a activității Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, despre relația cu furnizorii și asigurații bihoreni, precum și despre implementarea și dezvoltarea programului național de sănătate în domeniile diabetului, oncologiei și îngrijirilor paliative˝.
Oaspeții clujeni au fost vizibil interesați de cele aflate cu ocazia vizitei la sediul CAS Bihor, pentru studenții Școlii de Sănătate a UBB fiind un contact util cu realitatea din sistemul în care se vor integra profesional după finalizarea studiilor. Pe de altă parte, gazdele evenimentului, prin vocea șefului CAS Bihor Dorel Dulău, și-au manifestat satisfacția de a fi fost aleși pentru această deplasare „în teren” a studenților menționați: „A fost o bucurie pentru instituția noastră să fim vizitați de treizeci de studenți, precum și de directorul Școlii de Sănătate din cadrul Universității Babaș-Bolyai Cluj-Napoca, domnul profesor Marius Ungureanu.
Considerăm prezența acestora la Oradea, în cadrul instituției noastre, ca pe o dovadă de apreciere pentru buna desfășurare a activității CAS Bihor, iar împărtășirea experienței proprii tinerilor studenți clujeni reprezintă o bucurie și un semn că lucrurile se pot dezvolta în cadrul sistemului de sănătate românesc, în general și în cel de asigurări de sănătate, în special.
Nu ne ascundem bucuria de a fi fost aleși noi, Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, ca exemplu de bune practici pentru viitorii specialiști din sistem”.
De altfel, mai preciza interlocutorul nostru, „așteptăm cu interes ca, după terminarea cursurilor Școlii de Sănătate din cadrul UBB, tinerii absolvenți să se îndrepte către instituțiile de sănătate publică din România și să aducă un plus de valoare resursei umane care activează în acest sistem vital pentru societatea românească”.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.