Uneori oamenii arată prin fapte că pot deveni mai buni. Un simplu căţel a reuşit să coalizeze în jurul său zeci de persoane din Rogerius care au strâns semnături pentru ca acesta să rămână lângă persoana care l-a adoptat.

În urmă cu patru ani, Adriana Hercuţ a început să se ocupe de un chioşc de ziare amplasat în vecinătatea Liceului Teoretic Lucian Blaga. Din momentul în care câinele, „Muchi", cum îl alintă locatarii de la blocurile din vecinătate, a început să de-a târcolae chioşcului, Adriana a avut grijă de el şi l-a considerat ca pe un membru al familiei.  Problemele lui „Muchi" au început anul trecut în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când conducerera Asociaţiei de locatari „Şelimbărului" a făcut o sesizare la Direcţia tehnică din cadrul Primăriei Oradea pentru a lua câinele din zonă deoarece sunt deranjaţi de el, în special noaptea. Încă de luna trecută au început să vină angajaţi ai Primăriei pentru a întreba de câine şi ulterior pentru a-l lua. Din acel moment, locatarii din blocurile din apropiere au început să strângă semnături pentru ca „Muchi" să fie lăsat în pace.

Iubit de toţi

„Mă doare inima atunci când o văd că vine din nou, acea doamnă de la Primărie, ca să mă întrebe una şi alta de câine. Sesizarea ştiu că a fost făcută de cei de la Asociaţia Şelimbărului, dar din punctul meu de vedere fără motiv. Acest câine este cuminte, nu este agresiv, se joacă mereu cu copiii care ies de la şcoală, toţi cei din cartier s-au obişnuit cu el, e deparazitat, e castrat, are carnet de sănătate, e vaccinat, i se face mereu baie. Nu înţeleg cine ce are cu acest câine care nu a făcut niciun rău nimănui. Mă bucur de prezenţa lui aici deoarece îmi ţine şi de urât toată ziua cât stau aici în chioşcul de ziare", ne-a spus cu lacrimi în ochi, Adriana Hercuţ.Mai mult, cei care au sărit în apărarea cîinelui spun că cererea locatarilor de la asociaţia care a făcut sesizarea este nemotivată deoarece câinele doarme noaptea într-un apartament din vecinătate. „Câinele doarme noaptea, mai ales în această perioadă de ger, când la unul, când la altul. Nu este lăsat afară decât câteva ore pe zi. Noi am strâns bani în urmă cu doi-trei ani pentru a duce câinele la veterinar deoarece avea piciorul rupt. Mereu cei din această zonă au avut grijă de acest câine deoarece este îndrăgit de toţi", ne-a declarat Ovidiu Pop, un iubitor de animale. O altă doamnă a spus că nu înţelege de unde atâta răutate din partea unor oameni. „Dacă oamenii aceştia ar avea timp să se uite măcar pentru o clipă în ochii unui cîine ar simţi atunci şi un pic de iubire. Cum să nu îţi fie milă de un biet animal? Aceşti oameni ar merita să vadă şi ei măcar pentru o vreme cum e să îţi fie frig şi să fii flămând şi să nu te bage nimeni în seamă", spune M.C., o locatară din vecinătatea chioşcului de ziare.

Au reclamat deranjul

Reprezentanţii Asociaţiei de locatari Şelimbărului spun că într-adevăr a fost făcută o sesizare către Primărie în privinţa câinelui, dar că gestul nu a fost făcut din răutate ci pentru că locatarii sunt deranjaţi de lătrat. „Punctul meu de vedere trebuie să fie acelaşi cu al locatarilor. Eu trebuie să mă aliniez la ceea ce îmi cer locatarii şi să fiu sensibil la sesizările lor.", a spus Ioan Horvath, preşedintele Asociaţiei. În ceea ce priveşte poziţia Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Oradea, Mircea Stejărean, şef serviciu, spune că sesizarea făcută de asociaţie a fost pe lege şi că acest câine nu ar avea ce căuta pe spaţiul public. „Trebuie ca doamna care are grijă de cîine să completeze un formular de adopţie, iar locul unde trebuie ţinut cîinele este la adresa doamnei", a menţionat Mircea Stejărean. 

„Deşi sunt atâţia câini pe stradă, ei cu acesta au avut treabă, cu un câine paşnic şi iubitor", a conchis Adriana Hercuţ.