Centrul Multifuncțional din cartierul Nufărul a găzduit, săptămâna aceasta, o întâlnire tematică pentru seniorii care frecventează centrul.

 

Invitați au fost viceprimarul Antonia Nica, dr. Diana Racz din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor și comisarul șef Ioana Indrieș din partea IPJ Bihor. Temele abordate în cadrul întâlnirii au fost: bolile specifice sezonului cald, cum ne protejăm de caniculă, cum ne hidratăm, alimentația din perioada sezonului cald, dar și prevenirea situațiilor de vulnerabilitate în care pot fi puse persoanele vârstnice și cum își pot proteja locuința, bunurile personale și siguranța lor.

Într-un cadru plăcut, întrucât, cu sprijinul municipalității, spațiul Centrului Social Multifuncțional Nufărul a fost recent împrospătat – s-au efectuat lucrări de reparații și renovare și, cu multă voie bună, cei prezenți, atât beneficiarii centrului, cât și invitați, s-au bucurat, preț de mai bine de două ore, de timp de calitate împreună.

Dr. Diana Racz, din partea Direcției de Sănătate Publică Bihor, s-a asigurat că sunt cunoscute toate aspectele legate de alimentație și igienă în perioadele caniculare, iar comisarul șef din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Ioana Indrieș, a reamintit audienței măsurile de protecție împotriva furturilor din locuințe și a altor infracțiuni „specifice” verii.

Viceprimarul Antonia Nica i-a asigurat pe cei prezenți că nevoile persoanelor vârstnice din municipiul nostru sunt în atenția primăriei și a răspuns punctual întrebărilor venite din partea seniorilor, iar directorul DAS Oradea, Anca Grama, a prezentat pe scurt și alte măsuri pe care instituția pe care o conduce le-a luat în vederea depășirii cu bine a acestei perioade caniculare.

„Am dorit să venim în întâmpinarea nevoilor seniorilor noștri din comunitate, prin organizarea unei întâlniri a acestora cu specialiști din domeniul sănătății și ai siguranței. Aceste centre multifuncționale sunt binevenite în cartiere și se bucură de frecvența seniorilor care petrec timp împreună, preț de câteva ore, iar noi venim în sprijinul lor organizând periodic și activități pe teme și informații de actualitate atât de utile pentru dânșii”, a declarat Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.

În ultima parte a întâlnirii, participanții au avut parte și de câteva momente artistice inedite.

Deși temperaturile ridicate au tendința de a încetini ritmul activităților, este îmbucurător faptul că bunicii se mențin activi. În acest sens, oferim exemplul celor care au încântat audiența cu poezii și cântece, precum și a doamnei Ecaterina Grecu, fost cadru didactic, care coordonează fără întrerupere atelierele de lucru manual din Orășelul Copiilor – Ceata lui Pițigoi și care, însoțită de câțiva „mici reprezentanți”, a făcut o scurtă demonstrație de talent pentru cei prezenți.

„Ca de fiecare dată, doamna Miorița Săteanu, cetățean de onoare al orașului Oradea, nelipsită de la evenimentele noastre, dar și persoanele vârstnice din comunitate, reprezintă pentru noi o sursă de inspirație și resursă de optimism prin spiritul tânăr pe care îl degajă. Pentru toate acestea le mulțumim și îi asigurăm de toată GRIJA noastră”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.